SENESTE NYT:

Nordjysk pokalsensation tildeles stor bonus - Nu skal de også op imod de forsvarende danmarksmestre

Aalborg Frejas fodboldherrer har gang i et vaskeægte pokaleventyr. Som det første Serie-1 hold nogensinde har Aalborg Freja kvalificeret sig til ottendedelsfinalerne, og her venter de forsvarende danmarksmestre Brøndby IF.

- Det er det ultimativt største, jeg har prøvet resultatmæssigt. 

Det er dagen derpå for Simon Gasberg. I går var han en afgørende faktor som målmand og anfører for Aalborg Freja, da de i straffesparkskonkurrence slog IF Lyseng fra 3. division og spillede sig i pokalturneringens ottendedelsfinale.

quote Det er så stort, at man nærmest heller ikke dagen efter har forstået, hvad det egentlig er, at vi har præsteret. Det er bare virkelig fedt.

Simon Gasberg, anfører og målmand samt bestyrelsesmedlem i Aalborg Freja.

- Det er så stort, at man nærmest heller ikke dagen efter har forstået, hvad det egentlig er, at vi har præsteret. Det er bare virkelig fedt, fortæller Simon Gasberg til TV2 Nord.

Aalborg Freja blev onsdag det første Serie-1 hold nogensinde til at kvalificere sig til en ottendedelsfinale i pokalturneringen. Vi møder Simon Gasberg i holdets omklædningsrum, hvor der i går var masser af begejstring.

- Det er dejligt at være tilbage, vil jeg sige. Ølduften er her dog ikke længere, siger Simon Gasberg.

Ifølge anføreren blev triumfen fejret med masser af øl både i klubhuset og på det lokale værtshus, men både arbejde og studie bliver i dag alligevel passet af de forskellige spillere, selvom de fleste nok er en smule klatøjede.

VIDEO: Kom med på besøg hos Aalborg Freja dagen efter den store triumf.

Torsdag aften skulle holdets næste modstander findes, og her var meldingen klar.

- Vi vil rigtig gerne møde AaB, siger Simon Gasberg.

I stedet skulle det dog vise sig at være Brøndby IF, der blev trukket op af bowlen. Dermed venter der holdet noget af en mundfuld.

Tildeles stor bonus

Ole Post Madsen har været medlem af Aalborg Freja, siden han var fem år. En spændende oprykningskamp i slutningen af 1970'erne er noget af det, som kommer tættest på gårsdagens pokalsensation.

Han står for vask af spillernes kamptøj i kælderen under klubhuset, og her er alt ved det gamle, selvom Aalborg Freja har skrevet historie.

- Med særligt sådan en sejr som i går, så gør det ikke noget, at tøjet er meget beskidt. Det viser bare, at de har lavet noget, fortæller Ole Post Madsen, økonomiformand i Aalborg Freja, til TV2 Nord. 

Udover de fede oplevelser modtager Aalborg Freja en gevinst på 100.000 kroner, som årets bedste seriehold i pokalturneringen. Det står klart, efter Brøndby torsdag aften udraderede danmarksserieholdet Allerød med hele 8-1.

- 100.000 kroner er mange penge for en klub som Aalborg Freja, og det især efter et år med corona, hvor de fleste idrætsklubber er kommet ud med et underskud, og det er vi også, forklarer Ole Post Madsen.

Aalborg Freja fører lige nu deres pulje i Serie-1, hvor de lørdag spiller topkamp hjemme mod Jetsmark IF.

Ottendedelsfinalen i pokalturneringen skal spilles i slutningen af oktober, og den mulige planlægning er allerede begyndt at rumstere. Særligt de begrænsede timer med sollys er nemlig en faktor for Aalborg Freja.

- Vi har jo ikke lysanlæg, så kampen skal jo være færdig inden klokken 18. og hvis man nu skulle komme ud i straffesparkskonkurrence som i går, så tænker jeg, at vi skal starte allerede klokken 15, hvis vi får kampen, slutter Ole Post Madsen.  

Lone Jensen PFOS-forurening

play Ingen fortalte Lone, at hun er nabo til sundhedsskadelige PFOS-stoffer

Havnegade Run

play "Danmarks mindste motionsløb" afholdt på havnen i Nørresundby

Natur app i Aalborg

play Ny app skal lokke børn og voksne ud i naturen

Lotte Andersen sygeplejerske 2

play Lotte siger snart stop som sygeplejerske: - Det er noget, der kører i baghovedet hele tiden

Lone Jensen PFOS-forurening

play Ingen fortalte Lone, at hun er nabo til sundhedsskadelige PFOS-stoffer

Havnegade Run

play "Danmarks mindste motionsløb" afholdt på havnen i Nørresundby

Natur app i Aalborg

play Ny app skal lokke børn og voksne ud i naturen

Til forsiden

Til forsiden