SENESTE NYT:

Nordjylland bliver blæst igennem: Vindstød af stormstyrke målt

DMI har udsendt varsel om voldsomt vejr flere steder i Nordjylland fra klokken 14. Herunder kan du læse om, hvordan det påvirker landsdelen.

På stranden i Løkken har Bo Sand haft ekstraordinært meget at lave torsdag. Han er medejer af vognmandsfirmaet Brdr. Sand, og han har haft travlt med at sikre de ikoniske hvide badehuse på stranden, inden vinden rammer.

- Vi har haft vanvittig travlt. Vi gør alt, hvad vi kan for at få husene hjem, når der er det her vejr, så det er nogle lange dage, siger han.

Se indslag om badehusene herunder:

Husene står normalt på stranden indtil 1. oktober, men i år har mange ringet til Bo Sand for at få ham til at fjerne husene tidligere, så de er sikret mod vejret. Og det gør de klogt i, lyder det fra vognmanden:

- Man kan risikere, at vandet kommer og hapser dem, og de begynder at svømme til havs. Hvis der står mange badehuse ved siden af hinanden, så kan de godt banke ind i hinanden og slå hinanden i stykker, siger han.

Bo Sand understreger, at han ikke forventer, der er huse, der kommer til skade, for han og de andre vognmænd, der arbejder på stranden, har fået sikret mange af husene allerede. De er blevet kørt til en mark syd for Løkken eller kørt hjem til private grunde.

GODE RÅD, NÅR KRAFTIG VIND OG STORM RAMMER

Færgetrafik er påvirket

Vejret har torsdag påvirket færgetrafikken i Nordjylland. I Hirtshals har flere færgeafgange til Norge været aflyst, og Læsøfærgen har også været nødsaget til at aflyse en enkelt afgang. Du kan læse mere om færgesejladsen i artiklen herunder.

DMI har målt vindstød af stormstyrke ved Hals og Thyborøn. I Hirtshals er der målt vindstød af stærk storm. Det skete klokken 15.20, hvor DMI’s måling viste vindstød på 29,9 meter i sekundet.

MÅLING AF VINDSTØD


Fremragende vejr til kite-surfing

Mens mange har travlt med at surre trampolinen og havemøblerne fast, så er begejstringen stor i Vorupør over blæsevejret. Det er nemlig perfekt vejr til kite-surfing, og torsdag begyndte surf-konkurrencen BIG AIR, hvor vejret næsten ikke kan blive vildt nok.

- Det er sindssygt fedt, det er det. Det er nogle forhold, vi ikke får tit herhjemme, så det er exceptionelt, siger Mikkel Hansen, der er surfer.

Konkurrencen har dagen igennem trukket mange tilskuere til, som glæder sig til at se de professionelle kite-surfere i aktion. Surferne kan lave hop på op til 30 meter, når vejret er, som det er torsdag:

- Det er en once in a lifetime-oplevelse. Det er perfekt at se alle de professionelle, der deltager i konkurrencen, siger Jonathan Arndt, der er fra Tyskland, men som bor i sommerhus i Klitmøller.

Frederik Enevoldsen er fra Aarhus, og han har valgt at holde dagen fri sammen med sin ven for at tage til Vorupør og se konkurrencen.

- Det er perfekt, når det er så blæsende som i dag. Det sker ikke så tit, så når det gør, og alle samles, så bliver det ikke bedre, siger han med et smil.

Se indslag om konkurrencen i Vorupør:

Lone Jensen PFOS-forurening

play Ingen fortalte Lone, at hun er nabo til sundhedsskadelige PFOS-stoffer

Havnegade Run

play "Danmarks mindste motionsløb" afholdt på havnen i Nørresundby

Natur app i Aalborg

play Ny app skal lokke børn og voksne ud i naturen

Lotte Andersen sygeplejerske 2

play Lotte siger snart stop som sygeplejerske: - Det er noget, der kører i baghovedet hele tiden

Lone Jensen PFOS-forurening

play Ingen fortalte Lone, at hun er nabo til sundhedsskadelige PFOS-stoffer

Havnegade Run

play "Danmarks mindste motionsløb" afholdt på havnen i Nørresundby

Natur app i Aalborg

play Ny app skal lokke børn og voksne ud i naturen

Til forsiden

Til forsiden