Nye friluftsliv-projekter får støtte fra Friluftsrådet.

Nordjyske ildsjæle modtager halv million til friluftsprojekter

Der er nye fælleshaver, naturstier, naturværksteder og shelters på vej til Nordjylland efter stor donation fra Friluftsrådet.

Det bliver endnu federe at være friluftsmenneske i Nordjylland. For Friluftsrådets bestyrelse har nemlig valgt at støtte i alt ni nordjyske projekter med 434.000 kroner.

Fælles for alle projekterne er, at de bliver skabt af lokale, frivillige ildsjæle, der brænder for at skabe nye muligheder for at opleve naturen.

- De frivillige kræfter ude omkring i landet har en helt særlig rolle i samfundet - og i friluftslivet. De er med til at binde lokalsamfundene tættere sammen og sætter nye ting i gang hele tiden. Vi synes, deres projekter er værd at støtte, så endnu flere danskere får mulighed for at bruge naturen og få nye, gode oplevelser ude i det fri, siger Jan Ejlsted, der er direktør for Friluftsrådet.

De støttede friluftsprojekter i Region Nordjylland

 • Støvring: Øko-samfundet Himmerlandsbyen modtager 84.000 kroner i tilskud til en fælleshave med shelter, udekøkken, stenovn og borde-/bænkesæt. Haverne og shelteret er offentligt tilgængelige, og haven etableres som led i et større projekt for lokale borgere og flygtningefamilier.
 • Aalborg: Barmer Borgerforening modtager tilskud på 50.000 kroner til at skabe en natursti mellem de tre landsbyer Barmer, Sebbersund og Valsted.
 • Aalborg: Egense Sejlklub modtager 50.000 kroner i tilskud til sheltere ved Egense Sejlklubs Havn.
 • Hjørring: Den nystartede Foreningen Jordforbindelsen modtager 50.000 kroner i tilskud til et nyt samlingssted for selvhjælpsgrupper for voksne og forældre til børn med stress, angst, depression eller lignende. Stedet indrettes med bålhytte, sheltere, muldtoilet og bålplads.
 • Hjørring: KFUM-spejderne i Skallerup-Vennebjerg modtager 50.000 kroner til etablering af et udeværksted til spejdere, skole og børnehave.
 • Jammerbugt: Gl. Brovst Beboerlaug modtager 35.000 kroner til at bygge to sheltere på byens aktivitetsplads.
 • Thisted: Røde Kors Thisted afdeling modtager 20.000 kroner til at afholde en sommercamp for flygtninge og danskere med masser af friluftsaktiviteter i Nationalpark Thy.
 • Thisted: Thy Cablepark - Cold Hawaii Inland modtager 50.000 kroner til etablering af et rekreativt opholds- og aktivitetsområde ved Synopal Havn.
 • Thisted: Foreningen KreativitetsHuset i Lildstrand modtager 45.000 kroner til projektet "Tag naturen med ind i det kreative rum" - aktiviteter og læring om naturen gennem kreative workshops for børn, unge og familier.

Der bliver uddelt Udlodningsmidler til Friluftsliv flere gange om året. Næste ansøgningsfrist er 1. februar, hvor der kan søges tilskud inden for fire forskellige temaer:

 • Flere ud i den nære natur: Tilskud til projekter, der skaber nye og bedre muligheder for friluftsliv i den nære natur og styrker det lokale engagement.
 • Bedre forståelse af naturen: Tilskud til projekter, der aktivt formidler naturen og styrker naturforståelsen for specifikke målgrupper.
 • Undervisning i naturen: Tilskud til projekter, der udvikler skolernes muligheder for at afholde undervisningsforløb i større naturområder.
 • Bevæg dig i naturen: Tilskud til projekter, som giver de mindst aktive grupper i befolkningen bedre muligheder for at bevæge sig i naturen.