LIGE NU:

Nordjyske ildsjæle modtager halv million til friluftsprojekter

Der er nye fælleshaver, naturstier, naturværksteder og shelters på vej til Nordjylland efter stor donation fra Friluftsrådet.

Det bliver endnu federe at være friluftsmenneske i Nordjylland. For Friluftsrådets bestyrelse har nemlig valgt at støtte i alt ni nordjyske projekter med 434.000 kroner.

Fælles for alle projekterne er, at de bliver skabt af lokale, frivillige ildsjæle, der brænder for at skabe nye muligheder for at opleve naturen.

- De frivillige kræfter ude omkring i landet har en helt særlig rolle i samfundet - og i friluftslivet. De er med til at binde lokalsamfundene tættere sammen og sætter nye ting i gang hele tiden. Vi synes, deres projekter er værd at støtte, så endnu flere danskere får mulighed for at bruge naturen og få nye, gode oplevelser ude i det fri, siger Jan Ejlsted, der er direktør for Friluftsrådet.

De støttede friluftsprojekter i Region Nordjylland

Der bliver uddelt Udlodningsmidler til Friluftsliv flere gange om året. Næste ansøgningsfrist er 1. februar, hvor der kan søges tilskud inden for fire forskellige temaer:

  • Flere ud i den nære natur: Tilskud til projekter, der skaber nye og bedre muligheder for friluftsliv i den nære natur og styrker det lokale engagement.
  • Bedre forståelse af naturen: Tilskud til projekter, der aktivt formidler naturen og styrker naturforståelsen for specifikke målgrupper.
  • Undervisning i naturen: Tilskud til projekter, der udvikler skolernes muligheder for at afholde undervisningsforløb i større naturområder.
  • Bevæg dig i naturen: Tilskud til projekter, som giver de mindst aktive grupper i befolkningen bedre muligheder for at bevæge sig i naturen.