Nu er det officielt: Hjemmepasning bliver en permanent løsning

Det var kun SF og Enhedslisten, som stemte imod forslaget om at gøre ordningen permanent.

Det er blot et år siden, at Aalborg Kommune tog fat i et nyt greb for at tage presset af kommunens dagplejere og dagtilbud.

Her satte kommunen nemlig gang i en to-årig forsøgsperiode med hjemmepasning, hvor en familie kunne have en af forældrene hjemme for at kunne bruge mere tid sammen, eller for at vente på det rette institutionstilbud bød sig. 

På trods af, at der stadig er et år tilbage af forsøgsordningen, så var det på dagsorden hos Aalborg Byråd mandag aften, hvorvidt det skulle være en permanent løsning.

- Den bliver permanent fra nu af, oplyser  Morten Thiessen (K), formand for Børne- og Undervisningsudvalget til TV2 Nord.

- Vi er selvfølgelige meget tilfredse, da det er et konservativt forslag, men vi er også glade for, da vi hjælper familier med at få ro i maven i forhold til planlægningen af, hvordan deres hverdag bedst mulig hænger sammen. 

Ikke alle stemte for

Det var kun SF og Enhedslisten, som stemte imod forslaget om at gøre ordningen permanent. 

- Jeg vil hellere bruge krudtet på at skabe gode institutioner, end jeg vil gøre det attraktivt at vælge dem fra. Nu har det også kørt i et år, og det er i over 90 procent af tilfældene kvinder, som vælger at blive hjemme i stedet for at gå på arbejde, fortalte Lasse Puertas Navarro Olsen (EL) tidligere til TV2 Nord.

Det er 133 familier, som i februar 2024 har valgt at tage tilbuddet til sig - det ligger omtrent på det antal, som det var forventet ifølge Morten Thiessen.

- Det er lige godt 100 børn, det drejer sig om, så det er ikke noget, som tager noget fra vores institutioner, pointerer han. 

Asger Norup Damsgaard fra Aalborg er én af de hjemmegående forældre, der har fået tilskud fra Aalborg Kommune for at passe sine børn selv. Små 6.000 kroner hver måned. 

- Dét med at kunne følge hende (vores datter, red.) helt tæt, mens hun er så lille, som hun er nu, var den hovedsagelige årsag, men det giver også en større fleksibilitet for hele familien, at én af os er hjemme, sagde Asger Norup Damsgaard dengang til TV2 Nord.


Seneste nyt

fra Nordjylland