LIGE NU:

Nu kan man igen lukke sig selv ind på bibliotekerne i Aalborg

Mandag morgen kan læseglade nordjyder igen lukke sig selv ind på Aalborg Bibliotekerne med eget sundhedskort. Bibliotekerne er nu næsten tilbage til normalen.

Det har ikke alle dage været lige let at være læseglad nordjyde under coronakrisen.

Bibliotekerne rundt omkring i landsdelen var helt lukkede frem til maj måned, siden landet lukkede ned, og derefter var de kun begrænset åbne for at mindske smitterisikoen. Mandag slår Aalborg Bibliotekerne igen dørene op for, at borgere selv kan lukke sig ind på bibliotekerne i Aalborg.

quote Jeg er helt tryg ved at lukke op for de selvbetjente biblioteker igen.

- Kirsten Boelt, Bibliotekschef, Aalborg Bibliotekerne.

Det sker efter at Kulturministeriet har revideret retningslinjerne for blandt andre folkebibliotekerne. Dermed bliver åbningstiderne stort set som inden coronalukningen. Dog med den undtagelse, at alle biblioteker er helt lukket om søndagen.

Åbning med ro i maven

Nu bliver bibliotekerne altså igen selvbetjenende, men det er ikke noget, der bekymrer Bibliotekschefen hos Aalborg Bibliotekerne:

- Vores gæster har været rigtig gode til at holde afstand, spritte hænder af og generelt bare vise hensyn til hinanden, siden vi genåbnede i maj. Så jeg er helt tryg ved at lukke op for de selvbetjente biblioteker igen. Vi ved også, at det er noget som folk virkelig har manglet, så jeg er meget glad for, at det er blevet muligt, siger bibliotekschef ved Aalborg Bibliotekerne, Kirsten Boelt.

Når åbningstiden udvides mandag, er Aalborg Bibliotekerne meget tæt på at være tilbage til normale tilstande. Børnebiblioteket og læsepladserne har allerede været åbnet i et par uger, og nu bliver der også givet adgang til alle de offentligt tilgængelige computere, og gamerne kan igen spille Fifa, Fortnite, Minecraft og så videre i Hovedbibliotekets GameZone

Selv når biblioteket er åbent med selvbetjening, er gæsterne ikke helt alene hjemme. Der vil være en vagthavende, man kan kontakte telefonisk.

80_percent

play Indlagte børn kreerer sig til drømmeferien med Kreaheltene

Havfrue i Asaa

play Forsker om plagiat af Den Lille Havfrue: Realistisk at arvinger kan få medhold

def_thumb,50_percent

play Kvinde varetægtsfængslet for drabsforsøg i Hirtshals

25_seconds

play Landmændene kan høste ekstra stort udbytte i år

80_percent

play Indlagte børn kreerer sig til drømmeferien med Kreaheltene

Havfrue i Asaa

play Forsker om plagiat af Den Lille Havfrue: Realistisk at arvinger kan få medhold

Til forsiden

Til forsiden