01:52

Nu springer de første studenter ud

Det er elever fra den internationale linje på Hasseris Gymnasium, der allerede kan tage studenterhuen på hovedet.

Der er stadig en måneds tid til, studenterhuerne for alvor indtager bybilledet. Men de første nordjyske studenter er allerede sprunget ud.

18 elever fra Hasseris Gymnasiums internationale linje, IB, var Store Bededag til deres sidste eksamen. Da den var overstået, kunne de unge gymnasieelever påføre studenterhuen og dermed kalde sig studenter.

Det kan virke besynderligt, at en eksamen afholdes på en helligdag, men det er der en helt særlig grund til.

- Det er fordi, at alle IB-elever over hele verden går til eksamen i de samme fag og på den samme dag, og Store Bededag er ikke en international helligdag, siger Karin Skals, der er leder af den internationale linje på Hasseris Gymnasium.

Studenterkørsel og -gilder venter

De fleste studenter slutter af med en mundtlig eksamen, men for eleverne på IB i Hasseris var den sidste eksamen skriftlig engelsk. Dermed skal eleverne vente på, at opgaverne bliver rettet, før de kan få deres karakterer.

- Det er meget stressende. Det er den eneste lidt dårlige ting ved IB, at man bliver nødt til at vente så lang tid, siger Natalia Aleksandra Bokisz.

Men selvom karaktererne ikke er i hus endnu, så skal Natalia Bokisz og de andre studenter ud og fejre, at de nu har afsluttet gymnasiet.

- I dag skal jeg ud og spise og fejre det med min familie. Men jeg skal også på studenterkørsel og studentergilder med de andre, siger hun.