Ny parkerings-teknologi på vej: Bliv guidet hen til de ledige parkeringspladser

Studerende fra Aalborg Universitet har udviklet en ny sensor, der kan registrere præcis, hvor de ledige parkeringspladser er i byen.

Vi kender det alle sammen. De uendeligt lange minutter, hvor man cirkler rundt om forskellige parkeringsanlæg og leder efter en ledig plads, hvor man kan parkere sin bil. Den jagt vil to studerende fra Aalborg Universitet ny forsøge at gøre nemmere.

De har udviklet en sensor, der registrerer, hvor i byen der er ledige parkeringspladser. Ikke kun på hvilket anlæg, der er plads, men helt nøjagtig hvor pladsen er. 

- Det er den eneste teknologi, der kan fortælle dig om den præcise plads er ledig. Om det er en handicap p-plads, gratis plads eller en tidsbegrænset, så kan du blive guidet hen til din ønskede type p-plads, og det kan du ikke med de andre teknologier, fortæller Kenny Lafon, der er salgsdirektør og medstifter i firmaet 'Sensade', der står bag den nye sensor. 

Idéen til sensoren kom, da de to stiftere læste en undersøgelse, der viste, at omkring 30 procent af trafikken inde i de store byer er såkaldt 'søgetrafik', hvor bilister leder efter en parkeringsplads. 

Kenny Lafon og medstifteren af 'Sensade' Jens Korshøj er begge studerende på Aalborg Universitet. De har modtaget cirka 1 millioner kroner fra forskellige fonde til at udvikle sensoren. Næste skridt bliver at udvikle en app, så man kan se, hvor de ledige pladser befinder sig. 

- Vi håber, at blive en global virksomhed. Parkering er et globalt problem. Vi er startet i Aalborg, fordi vi er her, men vi kigger på udlandet allerede nu, fortæller Kenny Lafon. 

Trafikforsker Harry Lahrmann mener, at vi vil se flere smarte teknologier, der skal afhjælpe parkeringsproblemerne, i fremtiden.

Seneste nyt

fra Nordjylland