LIGE NU:

Nyt busdepot på vej i Aalborg: Der skal være plads til 140

Aalborg Kommune vil etablere et nyt depot med både værksted og vaskeanlæg til alle bybusser

Der skal bygges et nyt depot, hvor Aalborg Kommunes bybusser kan holde. Det blev mandag besluttet af Magistraten i Aalborg Kommune.

- Når vi får nogle mere samlede depotfaciliteter, så effektivisere vi jo hele driften. Så det skulle gerne blive en optimering af hele busdriften, siger Hans Henrik Henriksen (s), rådmand i By- og Landskabsforvaltningen i Aalborg Kommune.

Aalborg Kommune lægger dermed op til at ændre den såkaldte lokalplan for et syv hektar stort område ved det nye Universitetshospital, for at der kan blive plads til det nye byggeri.

Plads til 140 busser

Det nye busdepot skal efter planen have plads til 140 bybusser, deriblandt den kommende Plusbus, og så skal der være værksted, vaskefaciliteter og tankanlæg i depotet.

Herudover skal der bygges administrationsbygninger og medarbejderparkering. Ifølge de foreløbige planer er der tale om bygninger på mellem 8,5 meter og 12 meter.

Det er foreløbig planen, at busserne skal køre ind på depotet via Egnsplanvej. Derfor arbejdes der på et bredt såkaldt beplantningsbælte for blandt andet at dæmpe eventuel støj.

- Det ser ud til, at det her er den rette placering. Vi har jo kigget længe efter det helt rigtige sted, hvor det giver bedst mening at ligge et sådan depot. Det kræver jo en del plads, siger Hans Henrik Henriksen.

Planerne om at etablere busdepotet, der på sigt kan at indeholde alle bybusser i Aalborg, forventes endeligt at blive godkendt i byrådet til marts næste år.