00:45

Trænregimentet tog mandag imod et nyt hold værnepligtige, der nu skal lære at stå ret og rør, se liiiige ud og gå march.

Nyt hold værnepligtige indtager Aalborg Trænregiment

300 unge mennesker var mandag mødt op på Aalborg Kaserne for at starte deres fire måneders værnepligt hos Aalborg Trænregiment.

300 unge mennesker kan se frem til at bruge de næste fire måneder med at kravle i mudder og skyde med våben hos Aalborg Trænregiment.

I dag var der nemlig mønstring for det nye hold værnepligtige på Aalborg Kaserner, der brugte første dag i trøjen på at få udleveret deres udstyr. Derudover blev de både introduceret til at stå ret og rør og til, hvordan man marcherer. De 300 værnepligtige har alle meldt sig frivillige, og 70 af dem er kvinder.

Det store antal personer, der har meldt sig frivilligt til at aftjene værnepligt, har skabt lange ventelister hos kasernerne i Danmark, og det er næsten ikke længere nødvendigt at tvinge danskerne til at aftjene værnepligt.  

Værnepligtsuddannelsen har til formål at uddanne soldaterne, så de kan indgå i totalforsvaret i Danmark. Uddannelsen er også grundlaget for videreuddannelse med henblik på international tjeneste eller fastansættelse i forsvaret.

Basisuddannelsen varer fire måneder og gennemføres af værnepligtige, der ønsker at aftjene deres værneret.