Nyt P-system skal lette parkeringen ved sygehuse

Foto: Per Frank Paulsen

Fra onsdag i næste uge skal nyt parkeringssystem afhjælpe de store problemer med at finde en p-plads ved sygehusene i Aalborg.

Det kan til tider være en umulig opgave for patienter og pårørende at finde en parkeringsplads ved Aalborg Universitetshospital - både ved Sygehus Syd og Sygehus Nord. Men fra onsdag i næste uge er der en løsning på vej.

For at sikre, at pladserne bliver anvendt af personer med ærinde på hospitalet, bliver der fra 15. januar indført ny parkeringskontrol i samarbejde med parkeringsfirmaet APCOA.

Samtidig bliver pladserne foran Aalborg Universitetshospital ud mod Hobrovej og i indre gård på Sygehus Nord reserveret til patienter og pårørende.

På alle patient/pårørende parkeringspladser er der parkering i en time.

Registreringsnummer skal indtastes

Har man brug for at holde i længere tid, indtastes bilens registreringsnummer på en tablet i forhallen eller den afdeling, man besøger – herefter bliver parkeringstiden forlænget 12 timer.

- Jeg både håber og forventer, at vi med den nye parkeringsordning vil gøre det mere overskueligt for patienter og pårørende at finde en parkeringsplads ved hospitalet. Hvis man har ærinde på hospitalet, står man ofte i en svær situation, og der vil vi gerne hjælpe med at kunne fokusere på dét, der betyder noget, siger teknisk chef Steffen Carl Jacobsen, Teknisk Afdeling.

Det er gratis at parkere ved hospitalet. Der vil dog være parkeringsvagter, der sikrer, at reglerne bliver fulgt.

Det nye parkeringssystem skulle have været klar til brug inden sommerferien 2019. Men implementeringen af de tablets, der skal bruges ved registring af bilerne, har forsinket ibrugtagningen af systemet.

Læs også Nyt parkeringssystem ved sygehuse udskudt: - Skandaløst

 

Forsiden lige nu