Nyt ungeklimaråd i Aalborg Kommune: - Det er os, der kommer til at mærke konsekvenserne
Studerende og initiativtager Rosa Børsting mener, det er på tide, at de unge tages med på råd i klimadebatten.
Nu skal de unge til orde, når der skal tales klimaspørgsmål i Aalborg Kommune.
Aalborg Kommune har forpligtet sig til at udarbejde en klimahandlingsplan, som lever op til Paris-aftalens målsætninger om CO2-udslip.
For Aalborg betyder det, at kommunen skal nedbringe CO2-udslippet med 70 procent inden 2030 og med 100 procent i 2050.
Og det er mål, de unge i Aalborg Kommune skal hjælpe med at nå. Kommunen har nemlig oprettet et ungeklimaråd, der skal anbefale kommunen omkring klimaspørgsmål.
- Det er de unge, der først og fremmest kommer til at opleve konsekvenserne af klimaforandringerne. De er meget engageret i klimaspørgsmål, og derfor skal vi have dem på banen, siger Lasse Olsen, der er rådmand i Miljø- og Energiforvaltning i Aalborg Kommune, (Enhedslisten).
Målrettede unge
Rosanna Børsting er studerende og en af initiativtagerne bag det nye ungeklimaråd. Hun mener, at de unge har en vigtig stemme i debatten og længe har fortjent at blive hørt.
- De unge tør at tænke lidt højere op over skyerne, end de voksne gør, siger hun.
Rosanna Børsting håber, at politikerne vil tage det unge klimaråd seriøst. For at sikre, at de unges anbefalinger vil blive hørt, foreslår hun et minimumskrav for, hvor mange møder rådet skal have med politikerne om året.
- Hvis det skal være et godt ungeklimaråd, så skal politikerne forpligte sig til at inddrage de anbefalinger, vi kommer med, siger hun.