Seneste nyt:

Nytænkning gav langtidsledige Malene et job – og der findes flere som hende

Virksomheder i Aalborg var tirsdag samlet for at skabe flere job i forbindelse med konceptet ”Små Job med Mening”, hvor kontanthjælpsmodtagere arbejder 5-10 timer om ugen.

Det seneste år har Malene Kristiansen arbejdet fast cirka otte timer om ugen hos Aalborg-virksomheden Ecobility.

quote Altså jeg er blevet mere glad i hverdagen. Man har noget at kunne komme hjem og fortælle om i stedet for bare at have lavet det samme.

Malene Kristiansen, medarbejder, Ecobility.

- Det betyder, at man har noget at stå op til om morgenen, og man kommer ud og møder andre mennesker, siger Malene Kristiansen.

Hun har i flere år været på kontanthjælp og uden fast tilknytning til arbejdsmarkedet. Men gennem konceptet ”Små Job med Mening” møder hun nu fast på sin arbejdsplads i Aalborg.

Gladere i hverdagen med job

TV2 Nord har ad flere omgange fortalt om konceptet ”Små Job med Mening”. Det er Business Aalborg, Fokus Folkeoplysning og virksomheder i Aalborg, der står bag konceptet. Her har virksomheder mulighed for at ansætte kontanthjælpsmodtagere med andre problemer end blot ledighed på kontrakter helt ned til fem timer om ugen.

- Det smarte er, at virksomhederne betaler en månedlig faktura for de timer, der bliver arbejdet. Dermed har vi forsøgt at gøre det så let som muligt for virksomheden, så de ikke skal tænke på pension, betale under sygdom og andre ansættelsesforhold. Det klarer vi, lyder det fra Frida Tarp, erhvervskonsulent med fokus på Socialt Ansvar under BusinessAalborg.

Personer som Malene Kristiansen arbejder dog stadig under de overenskomster, der gælder. Og for Malene Kristiansen har det betyder alverden, at have otte faste arbejdstimer om ugen, hun kan supplere sine dagpenge med.

- Altså jeg er blevet mere glad i hverdagen. Man har noget at kunne komme hjem og fortælle om i stedet for bare at have lavet det samme, og det samme, og det samme, siger Malene Kristiansen, der både laver mad, gør rent og løser andre praktiske småopgaver hos Ecobility.

- Havde følelses af, at vi skulle skrive under på en vognfuld papirer

Malene Kristiansen er en ud af 72 kontanthjælpsmodtagere med udfordringer udover ledighed, der har fået job gennem konceptet Små Job med Mening. Og for hendes arbejdsgiver, Ecobility, har det givet god mening at ansætte Malene Kristiansen som praktisk hjælper.

- At Malene kommer og varetager de her opgaver, det betyder jo, at vi andre har mulighed for at varetage de opgaver, vi er ansat til, siger Charlotte Balling, HR-ansvarlig hos Ecobility. Hun fortæller samtidig, at det tidligere kunne være svært at lave samme type ansættelse.

- Man kunne have følelsen af, at der kom en vognfuld papirer, man skulle skriver under på, hvis man skulle ansætte en kontanthjælpsmodtager i få timer. Dermed ville der være mere arbejde med at ansætte en på få timer end at have en fastansat. Men det, som kommunen har udviklet her, er super nemt, lyder det fra Charlotte Balling.

Flere virksomheder søges

Tirsdag havde Aalborg Kommune samlet en række virksomheder og forskellige interessenter for at få flere til at ansætte medarbejdere som Malene Kristiansen i Små Job med Mening.

- Vi har stadig personer, der har muligheden for at varetage de har små job. Og vi ved, at virksomheder har behovet, men det kan nogle gange være svært at ansætte en, der ikke er ligesom en selv. Derfor fortæller vi om konceptet i dag (tirsdag, red.), siger Frida Tarp fra BusinessAalborg.

146 personer var samlet for at udveksle erfaringer og skabe nye "Små job med Mening".
146 personer var samlet for at udveksle erfaringer og skabe nye "Små job med Mening".
Foto: Jeppe Hostrup

Efter flere år uden en fast tilknytning til arbejdsmarkedet er Malene Kristiansen i dag en ligeså fast del af virksomheden Ecobility som de andre medarbejdere – selvom hun kun er der otte timer om ugen. Og for hende har det haft stor betydning at få et job med faste kollegaer.

- Vi har det jo sjovt i hverdagen med små kommentarer og små indvendinger, man lige kan komme med. Det er skønt at have det sociale og komme ud og møde andre mennesker, siger hun.

Små Job med Mening har eksisteret i Aalborg Kommune siden 2018, og indtil nu er 57 procent af jobkandidaterne kommet i hel eller delvis selvforsørgelse.

Se indslag om Små Job med Mening: