Seneste nyt:

Ømme baller og trætte lår: TV2 Nords cykelredaktion med i Danmarks Stafetten

Cykelløbet Bygma Danmarks Stafetten samler i løbet af seks etaper penge ind til Danmarks Indsamling. TV2 Nords cyklende Aalborg-redaktion var med på etapen fra Aalborg til Hobro.

I smuk januarsol og med kylhydratdepoterne fyldt til bristepunktet rullede TV2 Nords cyklende Aalborg-redaktion fredag med på 5. etape af cykelløbet Bygma Danmarks Stafetten. 

De to cykler bliver til dagligt brugt på at komme hurtigt frem til nyheder i Aalborg-området, og de er noget tungere end cykler, der bruges til længere ture.
De to cykler bliver til dagligt brugt på at komme hurtigt frem til nyheder i Aalborg-området, og de er noget tungere end cykler, der bruges til længere ture.
Foto: Bruno Stagsted

72 kilometer fra Aalborg til Hobro skulle tilbagelægges, og omtrent halvdelen af ruten foregik på grusveje og stier. TV2 Nord var med for at dække eventet og følge en af deltagerne på nærmeste hold.

Et lille hvil undervejs.
Et lille hvil undervejs.
Foto: Malthe Birger Jensen

Bygma Danmarks Stafetten samler penge ind til Danmarks Indsamling, der løber af stablen i aften, og løbet består at seks etaper rundt i hele landet. Enkelte personer kører flere eller alle etaper, og så er der nogen, som blot kører en enkelt. Martin Riber på 44 år er en af de sidstnævnte, og han er til daglig salgschef i Bygma Aalborg. Fredag var han trukket i cykeltrikot for at begive sig ud på sin længste cykeltur til dato.

quote Jeg har vel nærmest ikke cyklet, siden jeg gik i skole. Sammen med to kolleger har vi lige cyklet en 20-kilometers tur og en 40-kilometers tur for 14 dage siden, men det er også det. Jeg har lånt en cykel af en kollega, tøj af en kunde og cykelhjelmen er min datters.

Martin Riber, salgschef Bygma Aalborg.

- Jeg har vel nærmest ikke cyklet, siden jeg gik i skole. Sammen med to kolleger har vi lige cyklet en 20-kilometers tur og en 40-kilometers tur for 14 dage siden, men det er også det. Jeg har lånt en cykel af en kollega, tøj af en kunde og cykelhjelmen er min datters, fortæller Martin Riber til TV2 Nord inden start på etapen.

Bygma Danmarks Stafetten

TV2 Nords cykelduo består af journalist Hans-Christian Lauritzen, der er i helt almindelig form samt denne artikels forfatter, der dyrker en del triathlon og dermed også cykler en del. 

Derfor finder de mere uerfarne ryttere, Martin Riber fra Bygma og Hans-Christian Lauritzen fra TV2 Nord, også hurtigt fælles fodslag, før starten går.

Tror du, at vi to kommer til Hobro?

 - Det gør vi da, spørgsmålet er bare hvordan. Men vi har da helt sikkert en plan om, at det bliver på cykel, siger Martin Riber. 

VIDEO: Kom med på en smuk og til tider hård cykeltur fra Aalborg til Hobro.


Smukt og barskt terræn

Pengebeløbbene fra Danmarks Indsamling 2022 går til at hjælpe børn, der er hårdt ramt på grund af coronapandemien, i 12 af verdens fattigste lande.

quote Det her er jo i den gode sags tjeneste for at sætte fokus på de her børn i fattige lande. Så skal vi have lidt ondt i numsen og ømme ben for at skabe opmærksomhed på den udfordring, så går det nok.

Martin Riber, salgschef i Bygma Aalborg.

- Det her er jo i den gode sags tjeneste for at sætte fokus på de her børn i fattige lande. Så skal vi have lidt ondt i numsen og ømme ben for at skabe opmærksomhed på den udfordring, så går det nok, forklarer Martin Riber. 

Humøret er højt hos Martin Riber, selvom benene begynder at gøre ondt.
Humøret er højt hos Martin Riber, selvom benene begynder at gøre ondt.
Foto: Malthe Birger Jensen

Med på turen fra Aalborg til Hobro er et felt på omkring 30 ryttere. Med sig i en rygsæk har cykelredaktionen udstyr til at kunne optage undervejs, og så er vi ligeledes flankeret af fotograf Bruno Stagsted, der agerer "servicevogn" og laver dronebilleder med mere.

Lige så smuk som ruten sydpå er, lige så hård er etapeprofilen samtidig. Underlaget er halvdelen af tiden skovstier og grus, og så skal der også i alt forceres i omegnen af 700 højdemeter, størstedelen omkring Rebild Bakker og Bramslev Bakker. 

Drone mountainbike.
Foto: Bruno Stagsted

- Der venter jo først og fremmest en sindssyg smuk tur. Vi har kørt noget research nogle gange, og turen herfra gennem Rold, Rebild, Skørping og alle de andre steder, det er et sindssygt smukt område. Det bliver dejligt varierende. Lidt asfalt, rigtig meget grus og nogle gode ondskabsfulde bakker, som nogle af os glæder os rigtig meget til, forklarer Ole Egeblad, arrangør af Bygma Danmarks Stafetten. 

Gelé-ben 

Cirka midtvejs på etapen er der kaffepause og mulighed for at proviantere, så sukkerdepoterne er fyldte. Samtidig er der dog en formaning fra arrangørerne om, at man ikke skal fylde sig med en hel pakke kanelgifler, for lige efter pausen venter rutens hårdeste stigning på en skovsti lige op i himlen i Rebild Bakker. Men altså først en midtvejsstatus. 

- Det er kanonhyggeligt, det her. Vi kan godt mærke, at vi har kørt nogle kilometer efterhånden. Det er ikke lige det, som jeg er vant til, men jeg vil sige, at benene syrer ikke til, men de kan mærkes. Jeg tror stadigvæk på, at vi rammer Hobro, siger Martin Riber.

Drone cyklister
Foto: Bruno Stagsted

Og lad os blive ved syre i benene. For kort efter fanger vi Martin Riber på toppen af dagens kongestigning. 

- Nu er det hårdt, nu er det virkelig hårdt. Jeg håber virkelig, at det kommer til at gå ligeud et stykke tid. 

Også Hans-Christian Lauritzen fra TV2 Nord er ved at være godt baldret. 

- Den er sindssyg den bakke der. Cyklen har simpelthen ikke lave nok gear, så til sidst måtte jeg bare sige, at de sidste 100 meter måtte jeg bare gå. Der var ikke andet at gøre, siger Hans-Christian Lauritzen. 

Bygma Danmark Stafetten er et såkaldt social ride, hvor man som udgangspunkt cykler sammen og samler op undervejs, så alle er med. På enkelte passager er der nogle af de hurtige ryttere, som træder lidt ekstra hårdt til i pedalerne, og netop dette sker på et længere grusstykke efter den hårde stigning. 

Det får i sidste ende konsekvenser for Hans-Christian Lauritzen fra TV2 Nord, der havner i et stadie af gelé-ben, der ikke kan rulles væk i de lavere gear. Derfor sætter han sig for en stund ind i en ledsagerbil, og her overrasker han Martin Riber, der stadig befinder sig på sin jernhest. Hans-Christian Lauritzen filmer seancen ud ad vinduet i bilen, da de kører op på siden af Martin Riber.

VIDEO: Martin Riber bliver overrasket fra bilsædet af journalist på TV2 Nord, Hans-Christian Lauritzen.

- Hvad fanden laver du?

- Jamen mine lår, de kunne ikke mere. 

- Det er i orden, du er tilgivet.

- De brænder (red. lår). Hvordan går det med dine? 

- Det går ad helvede til, de gør ondt. Det er ren vilje fra nu af, så må vi se, hvor langt den bærer os, slutter Martin Riber. 

Forløsning

Tæt på målstregen er Hans-Christian Lauritzen igen på cyklen, og klar til at forcere den sidste lede stigning op til mål ved Hotel Amerika i Hobro. Før et velfortjent måltid pasta er det tid til at gøre status over dagen for Martin Riber, der aldrig nogensinde tidligere har prøvet at cykle så langt. 

- Jeg er megasmadret. Der er begyndende krampe i benene, så det er hjem og få massage af konen. Efter den første del var der ingen problemer, men senere blev det virkelig hårdt. Det var dog en megafed oplevelse, det er ikke sidste gang, at jeg har cyklet, siger Martin Riber. 


6. og sidste etape af Bygma Danmarks Stafetten køres i dag fra Nymindegab til Esbjerg. Når rytterne rammer Esbjerg, cykler de direkte ind på scenen i indsamlingsshowet "Danmarks Indsamling", der kan opleves på DR1 i aften. Still  Vrå biogas Still

play Hemmeligt sted: Vil opføre biogasanlæg tæt på Frederikshavn

ross

play Bombede foran bugnende pengepunge

politibil_med_udrykning_0.jpg

Masser af udrykning: Politiet rykkede ud til knivstikkeri

Psykiatrien Aalborg

play Er en halv milliard nok? - Næ, er svaret efter storstilet plan

Still  Vrå biogas Still

play Hemmeligt sted: Vil opføre biogasanlæg tæt på Frederikshavn

ross

play Bombede foran bugnende pengepunge

Retten i Hjørring

24-årig truede kvinde med kniv for halsen

070422 Retten i Hjørring eksteriør genrebillede

Sigtet nægter sig skyldig: - Jeg slår dig ihjel

180521 Danmarks ældste lyriker 1

play Danmarks ældste lyriker er død

121218 Skøjtebanen på c w obels plads åbner

Også den: Populær tradition rammes af krisen

20220814-191759-L-5315x3542ma

Vingegaards gamle hold får nordjysk sponsor

HOteller

Nordjyske hoteller vil ikke lukke ned: - Vi skal spare os ud af krisen

Retten i Hjørring

24-årig truede kvinde med kniv for halsen

180521 Danmarks ældste lyriker 1

play Danmarks ældste lyriker er død

020922 Nomineret Årets NordjydeKnut Arild Gulbrandsen

play Knut kom til Nordjylland for 38 år siden - lige siden har hans hjerte banket for sårbare nordjyder

brandAars4

gallery Slukningsarbejdet fortsætter - det brænder stadig på fjernvarmeværk

40_percent

play Ensomheden skal vandres væk i samlet flok, mener Patrick

25_seconds

play 30 dages betinget fængsel: Foretog hasarderet overhaling, der kostede 83-årig livet

img_1280.jpg

play Bestukket med designmøbler og havemaskiner for millioner: Fem er tiltalt for omfattende svindel i Forsvaret

Lone Skyum1

Crossfit-instruktør kæmper mod EU for moms på fitness og aftenskole

uheld

Trafikuheld med flere biler spærrede morgentrafik

Image1

Energikrisen giver Rie en masse at lave: Stokerfyre går som varmt brød

20220814-155649-L-5315x3543ma

Vingegaard forklarer lang pause efter Touren

Til forsiden

Til forsiden