Seneste nyt:

Oliver savner et homoseksuelt miljø i Nordjylland: - Jeg troede, Aalborg var et sted, hvor kærlighed tog hen for at dø

Oliver Christian Carøe frygter, han aldrig vil finde en kæreste, efter han er flyttet tilbage til Aalborg. Han savner det pulserende homo-miljø i København, hvor han var bartender. Mød Oliver i serien 'Hjem til Nordjylland' på Salto.

To år bag disken på den homoseksuelle bar 'Masken' i det centrale København blev det til for Oliver Christian Carøe, før savnet til Nordjylland blev for stort.

Han er en af de nordjyder, der har valgt at flytte hjem igen - og som TV2 Nord følger i en ny serie på Salto hver fredag klokken 19.50.

Vi møder ham netop, som han er rejst tilbage til Aalborg, startet op som elev i wellnessbutikken Botanicus i centrum af byen og flyttet ind hos sin mor midlertidigt.

Men flytningen fra frisindede København med et veludviklet homo-miljø til det mere traditionelle Nordjylland gjorde Oliver bange.

- Jeg var fordomsfuld i forhold til Aalborg, for jeg havde besluttet mig for, at det var dér, homoseksuelt love life tog hen for at dø (...) Jeg har boet i Nordjylland hele mit liv og har haft måske kun to dates. Så det er svært at finde nogen heroppe, fortæller Oliver i programmet.

300921 Hjem til Nordjylland Oliver Christian Carøe
Foto: Candofilm

Bange for at være alene

I København var han tæt på homo-miljøet takket være jobbet som bartender på den kendte homo-bar 'Masken'. 

- Den har dannet rammen om min introduktion og awakening som vaskeægte homoseksuel bartender. Det var lidt pludseligt, jeg flyttede, så det skulle ikke virke som om, jeg bare flygtede, fortæller Oliver, der har taget turen tilbage til København for at sige ordentligt farvel til de kolleger og venner, som har betydet meget for ham.

quote Alle mine kammerater er begyndt at finde kærester - søde og smukke kærester.

Oliver Christian Carøe

- Det, jeg savner mest, er miljøet – på godt og ondt. Det er der intet af i Aalborg – det var chokerende at opleve. Jeg har de kammerater, jeg har – der er ikke andet. Man kan ikke gøre sig selv helt til nar på en torsdag aften, lyder det fra nordjyden, mens han fortæller en af vennerne om, hvordan det er at flytte hjem igen.

Oliver Christian Carøe er bange for, han ikke finder en af dele hverdagen og livet med.

- Alle mine kammerater er begyndt at finde kærester - søde og smukke kærester.

Fandt kærligheden i Thomas

Aalborgenseren skal dog ikke vente længe på kærligheden. Efter et match på dating-app'en Tinder møder han Thomas fra Sønderborg.

- Vi matchede på Tinder og aftalte at få en flaske vin. Så sås vi, og det klikkede bare, fortæller Oliver.

Mødet med Oliver har også ændret livet - og fremtidsplanerne - for kæresten Thomas Frænde Pedersen.

- Jeg var usikker på, om Aalborg havde det, jeg søgte. Tanken var, at jeg skulle flytte til København, men så mødte jeg Oliver. Der skulle jeg have en plan B, for det havde jeg ikke lige regnet med, siger han.

quote Tanken var, at jeg skulle flytte til København, men så mødte jeg Oliver.

Thomas Frænde Pedersen

Nogle måneder inden i forholdet er parret klar til at tage næste skridt - at flytte sammen i Aalborg i Olivers søsters lejlighed.

- Jeg tænker ikke selv over, at det går i et hurtigt tempo, men når jeg får en god mulighed, slår jeg til med det samme. Min storesøster skal også flytte sammen med hendes kæreste, så nu står en af de lækreste lejligheder i Aalborg ledig. Det går nok lidt hurtigt, men kun for folk, der ikke er i det. Mig og Thomas er på samme side. Vi snakker meget om det og mærker af hos hinanden, hvordan vi har det med det, så vi er trygge ved ideen, lyder det.

Oliver viser rundt i sin første lejlighed i Aalborg, hvor han bor sammen med en veninde. Han drømmer om at flytte sammen med kæreste Thomas.
Oliver viser rundt i sin første lejlighed i Aalborg, hvor han bor sammen med en veninde. Han drømmer om at flytte sammen med kæreste Thomas.
Foto: Candofilm

Vil blive i Aalborg

Ønsket om at komme tilbage til København og homo-miljøet har fyldt for Oliver, siden han flyttede til Aalborg.

Men mødet med kæresten Thomas har rykket ved perspektiverne.

- Det er ikke så vigtigt længere. København vil altid være et sted, man gerne vil over, men her og nu tror jeg ikke, jeg vil brænde nogle broer for at fyre derover. Jo ældre jeg bliver, virker det ikke så afgørende, om jeg bor i Aalborg eller København. I mine unge dage var det en prestigeting at bo i København, men nu har corona vist, at når du sorterer dét fra, har jeg været lige så glad for at være hjemme som at være derovre. Nu er det vigtigste at finde mig til rette i livet, og så er det ikke så vigtigt, hvor jeg er, lyder det fra en afklaret Oliver Christian Carøe. 

Han har sidenhen droppet elevpladsen i wellnessbutikken og er nu ved at uddanne sig til smed.

- Havde jeg haft det samme netværk i København, havde jeg været mere tilbøjelig til at blive derovre. Men nu er mine rødder her, og det er der ingen skam i - overhovedet.

Mød Oliver og de andre nordjyder i serien ’Hjem Til Nordjylland’ nedenfor.

Der kommer et nyt afsnit hver fredag klokken 19.50. Og så kan du hver uge se snigpremieren på næste uges afsnit på tv2nord.dk/tv eller i TV2 Nords app

Afsnit 1
Afsnit 2
Afsnit 3
Afsnit 4
Afsnit 5