LIGE NU:

Omkørsler og spærrede veje: Stort anlægsarbejde skydes i gang mandag morgen - få overblikket her

Anlægsarbejdet til de nye plusbusser begynder mandag i det centrale Aalborg, og det betyder, at flere markante veje i Aalborg spærres af.

Mandag morgen vågner aalborgenserne op til nye trafikale udfordringer i midtbyen.

Det er anlægsarbejdet til den nye plusbus, der gør, at der bliver spærret af på tre forskellige veje i Aalborg.

Et af stederne er Sohngårdsholmsvej.

- Jeg forudser, det bliver totalt kaos, lyder det fra Mogens Rasmussen, som bor på en af sidegaderne til Sohngårdsholmsvej.

Her bliver der mandag morgen sat en afspærring op ved bunden af vejen ud til Østre Allé, mens der vil være spærret op til Bernstorffsgade.

- Når folk skal finde smutveje og ind på de små veje i kvarteret, for at komme væk fra det område, der er spærret af, så bliver det totalt kaos. Det er jo en stor indfaldsvej til den indre by, siger han.

Frygter støjen

Også på Boulevarden i Aalborg bliver der tidligt mandag sat afspærring op. Her drejer det sig i første omgang om stykket fra Algade til Vingårdsgade og fra Danmarksgade til Christiansgade.

- Min største bekymring går på støjen, men som jeg har forstået det, er det ikke rør der skal skiftes men kun belægning, siger indehaver af Café Peace, der ligger ud til en af de strækninger på Boulevarden, der bliver spærret af.

Når de to første etaper er klaret på Boulevarden er det resten af gaden, der står for skud. Efter planen bliver der her spærret af fra den 27. april til den 17. juli.

Foruden Sohngårdsholmsvej og Boulevarden bliver dele af Jyllandsgade også afspærret. Her er der i første omgang tale om stykket fra BMW-forhandleren til Sønderbro.

Video: Få overblikket over det store anlægsarbejde.

 

Ændrede køreplaner

De mange afspærringer betyder også, at busserne kommer til at køre anderledes end de plejer. Stoppestederne, Østerågade, Nytorv, Bornholmsgade, Østre Allé, Sjællandsgade, Turøgade, Sohngårdsholmsparken og Magisterparken bliver alle taget ud af drift mandag morgen. Det betyder, at busserne kommer til at køre andre ruter. Du kan danne dig et overblik over, hvad omlægningerne betyder for busserne i dit område på kortet her.

Nødvendig investering

Mads Duedahl (Venstre), der er rådmand for for Sundheds- og Kulturforvaltningen i Aalborg Kommune, er godt klar over, at anlægsarbejdet kommer til at være en gene for beboere og trafikanter i byen.

- Jeg kan godt forstå, at folk er bekymrede. Men det er sådan, at når man laver store vigtige anlægsinvesteringer i en by, så vil det betyde, at busser og biler kommer til at køre andre steder, siger han.

Og han mener, at det er en nødvendig investering for byen.

- Det vi kan se på den kollektive trafik i Aalborg i dag, det er, at de busser, vi har, ikke bare er fyldte, de er overfyldte. Så alternativet til ikke at lave et nyt bussystem er meget være, slutter Mads Duedahl.

De nye plusbusser skal køre fra væddeløbsbanen i det vestlige Aalborg, gennem midtbyen og helt ud til det nye sygehus i Aalborg Øst. Efter planen tages busserne i brug til år 2023.

Video: Hør reaktioner fra borgere i Aalborg.