Foto: Stefan Kjærgaard

Optagelsesprøve for ballet-talenter: Den Kongelige Ballet følger med i Aalborg

Aalborg Kulturskole har i samarbejde med Det Kongelige Teater skabt en særlig ballet-linje med høje ambitioner. Lørdag var de 6-11 årige så til optagelsesprøve.

En af dansens mest elegante discipliner er støt voksende i Aalborg. Balletten på Aalborg Kulturskole har efterhånden fået et højt niveau, og i samarbejde med Det Kongelige Teater er niveauet nu blevet endnu højere. 

Lørdag var der så for tredje gang optagelsesprøve til pladserne på Aalborg Kulturskoles Talentlinje. Her blev de 6-11 åriges talent og fysik testet. 

- Jeg har danset mange år, og jeg synes, det er spændende og sjovt, så jeg vil gerne gøre det mere, fortæller Wilma Sofie Skinberg. 

Læs også Nína vil være sygeplejerske men lever først drømmen om cirkus ud

I alt 18 piger var mødt op til prøverne, hvor Det Kongelige Teater havde en med til at vurdere pigerne, mens også Aalborg Kulturskoles egen Peter Brandenhoff var med. 

- Det er fordi, jeg synes, man er meget elegant til ballet, og jeg vil rigtig gerne have flere timer end bare én. Så jeg synes bare, det er rigtig dejligt, og man får også mange venner, fortæller Helena Julie Bjerregaard Rusbjerg, der også deltog ved prøven. 

Der skulle ikke optages et bestemt antal piger, men alle dem, der var gode nok blev optaget på linjen. 

Læs også Ruben Søltoft: Nordjysk charmetrold nu også som musicalstjerne