Østre Anlæg: Rotterne formerer sig, indtil der ikke er plads til flere

Østre Anlæg i Aalborg er ramt af en rotteplage, og ukendte gerningsmænd smider fælderne væk. Alvorligt for parken, lyder det fra ekspert.

Østre Anlæg i Aalborg er ramt af en seriøs rotteplage, og det har fået kommunen til at udlægge fælder. Men fælderne forsvinder på mystisk vis, og rotteproblemet bliver ved med at vokse. Det kan i sidste ende bliver alvorligt for Østre Anlæg, lyder det fra Ann-Charlotte Heiberg, der rådgiver om rottebekæmpelse. 

- Rotterne vil blive ved med at formere sig, indtil der ikke er plads til flere. De har rigtig gode levebetingelser i Østre Anlæg, hvor der er masser af budskaser, de kan gemme sig i, og der er meget affald, de kan leve af, siger Ann-Charlotte Heiberg.

Hun peger på, at rotter bærer på flere forskellige sygdomme, og mennesker kan få infektioner fra rotternes bakterier gennem huden, bare man har rørt et sted, rotten har tisset. 

Det store problem ved rottebekæmpelsen er, at det er meget svært for kommunen at komme problemet til livs.

- Østre Anlæg bliver besøgt af mange mennesker, og kommunen kan derfor ikke lægge gift ud. Giften ville også gå udover dyrelivet i området, siger Ann-Charlotte Heiberg.

I forvejen lider dyrelivet i Østre Anlæg kraftigt under de mange rotter. Rotterne spiser både fugleæg og -unger, og der er eksempelvis ikke dukket ællinger op i søen i år. 

Rotteeksperten peger dog på, at man kan fjerne meget af vegetationen i området, og derved gøre det svært for rotterne at gemme sig. Et lavt buskads kan også tiltrække rovfugle, der har nemmere ved at se rotterne, hvilket gør livet surt for skadedyrene. Og så kan man rottesikre skraldeposerne, så de kan ikke få mad fra dem. 

- Man skal jo selvfølgelig ikke blive panisk omkring at gå i parken, men vi kan allesammen være med til at bekæmpe rotterne ved ikke at efterlade madrester, når vi går igennem Østre Anlæg, siger Ann-Charlotte Heiberg.


Seneste nyt

fra Nordjylland