På ét år har kommune uddelt 387 parkeringsafgifter foran ét husnummer

Der ligger parkeringsafgifter i bilernes forruder hver eneste dag, fortæller flere beboere i området.

Alene i 2023 har lokationen ud for ét husnummer i Aalborg forårsaget 387 parkeringsafgifter. 

Det viser en aktindsigt, TV2 Nord har fået. 

Så mange parkeringsafgifter på så lille et område er helt ude af proportioner, hvis man spørger Laura Eskildsen fra Aalborg. 

- Jeg synes faktisk, det er virkelig træls og dårlig stil af både kommunen og p-vagten, at der så ikke bliver gjort noget ved det. 

I december fik Laura Eskildsen selv ondt i tegnebogen, da hun fik to afgifter på tre dage. 

- Jeg var frustreret og vidste ikke, hvad jeg skulle gøre ved det. 

- Det var så 510 kroner per bøde. Og så står der, at det er på grund af, at det er et trafikeret vejkryds. Og jeg var bare sådan: "Hvor?," fortæller Laura Eskildsen.

"Vil bare have penge i kassen"

Ifølge Aalborg Kommune er vejen ud for Klostermarken 3 ikke en almindelig indkørsel. Der er i stedet tale om et vejkryds, så derfor må man ikke parkere inden for en afstand af 10 meter fra indgangen. 

I 2021 var indkørslen genstand for en retlig vurdering i fogedretten på grund af en indsigelse mod en p-afgift. Her blev det tilkendegjort, at lokationen er omfattet af vejkrydsbegrebet og dermed standsningforbuddet i færdselsloven.
I 2021 var indkørslen genstand for en retlig vurdering i fogedretten på grund af en indsigelse mod en p-afgift. Her blev det tilkendegjort, at lokationen er omfattet af vejkrydsbegrebet og dermed standsningforbuddet i færdselsloven.

Der er lejligheder i begge ejendomme, der bruger indkørselsvejen ved Klostermarken 3. Derfor er begrundelsen af forbuddet, at der er trafik ud fra lejlighederne, der karakteriseres som mere end almindelig færdsel. 

Det er der tilsyneladende mange bilister, der ikke ved. 

På vejen ud for nummer Klostermarken 3 holder to biler allerede parkeret ulovligt. 

- Selv på Google Maps kan man se, at der ligger parkeringsbøder i bilernes forruder, siger Laura Eskildsen. 

Ifølge Peter Hundborg, der bor i det omtalte husnummer, kan det være problematisk, når bilerne holder på det lille areal. 

- Hvis der holder en på den anden side, og jeg kommer i en stor flyder, så skal jeg lave et kæmpe herregårdssving for at komme rundt, siger Peter Hundborg, der dagligt ser parkeringskontrollører uddele bøder. 

- Men det er jo ikke derfor, de gør det. De er sgu ligeglade med, om jeg kan komme ud eller ej, de vil bare have penge i kassen, påpeger han. 

Laura Eskildsen har klaget over parkeringsafgifterne til Aalborg Kommune. Hun håber, at det kan være med til at gøre en forskel. 

- Så kunne de sætte skilt op eller spraye med gult, ligesom man gør mange steder i Vestbyen. 

Har du et godt tip?

Denne historie er blevet til på baggrund af et tip fra en bruger. Hvis du har en historie, du synes, vi skal kigge nærmere på, så klik herunder eller send en mail til redaktion@tv2nord.dk
Tip os

Kommune afviser at kunne hjælpe

Lokationen ud for Klostermarken 3 har tidligere været diskuteret hos Aalborg Kommune, fortæller Jan Nymark Rose Thaysen (V), der er rådmand i By og Land. 

Men på trods af flere klager, afviser kommunen at kunne gøre noget ved problemet.

- Den ser jo dum ud udefra, men som kommune er vi presset af nogle vejregler. Vi kan ikke selv opfinde vores egne regler, selvom vi meget gerne ville hjælpe dernede, siger Jan Nymark Rose Thaysen. 

- Der er jo et standsningsforbud dernede, og så må man ikke skilte yderligere. Så har vi overvejet spærreflader med skraverede felter, men de skal have en vis bredde, og når vejen er så smal dernede, så umuliggør vi parkeringen på den modsatte side. 

Beboere i området ser, at der ligger parkeringsafgifter hver eneste dag og får jo nærmest indtrykket af, at det er en god indtjening for kommunen. Hvad siger du til det?

- Der må jeg så sige, at der bliver vi reguleret rigtig hårdt. Vi er også reguleret i forhold til taksten, fortæller Jan Nymark Rose Thaysen.     

 - Vi skal aflevere halvdelen til staten, og vi skal bruge noget på administration og så videre. Så jeg tror, at overskuddet fra sådan en p-afgift er omkring 30 kroner til kommunekassen. Det er på ingen måde en guldrandet forretning for os, afslutter han.


Seneste nyt

fra Nordjylland