LIGE NU:

På jagt efter medarbejdere: Virksomhed laver opsigtsvækkende video

Nordjyske Commentor har i jagten på de rette medarbejdere taget kreative midler i brug. Virksomheden har hyret en komiker til at optræde som en ansat i en video, der skal skabe genlyd på digitale platforme, hvor en traditionel jobannonce ikke har den store gennemslagskraft.

- Hvis han bare koncentrerer sig om nullerne og ettallerne på skærmen, så koncentrerer jeg mig om dem på kontoen. Nej, I bliver da betalt ordentligt. Nogle mere end andre.

Ordene kommer fra den kontroversielle, men fiktive Digital Transformation Manager, Jimmi P., i den aalborgensiske virksomhed Commentors video, der lige nu er et hit på flere sociale medier. Jimmi P. optræder som ansat i virksomheden i videoen, der forsøger at afspejle en arbejdsplads, der ikke vil opfattes som alt for selvhøjtidelig.

quote Det hele foregår inde i kabyssen på ham, der er pyntet op, og det er hele året rundt. Lidt som i Las Vegas. Eller Pattya. Ikke monkey-okay-Pattaya, men mere down to earth-Pattya.

Jimmi P.

Den kontroversielle Jimmi P. spillet af Charter McCloskey
Den kontroversielle Jimmi P. spillet af Charter McCloskey
Foto: Commentor

Commentor skal have ansat 30 nye softwareudviklere i løbet af året, og derfor har de taget alternative midler i brug i stedet for den traditionelle jobannonce.

- Vi vil gerne have fat i nogen, der ikke nødvendigvis er dedikeret jobsøgende, og derfor skal man ramme dem lidt fra siden af. Derfor skulle det være en video med bred appel, der kunne sprede sig, fortæller direktør og ejer af Commentor, Michael Hove, til TV2 Nord.

VIDEO: Se indslaget, hvor der blandt andet er mulighed for at opleve Jimmi P. i aktion.

Den, en smule politisk ukorrekte Jimmi P., bliver spillet af Charter McCloskey, som mange nok vil genkende som manden, der også står bag karakteren Jacob Ditzel kendt fra TV 2 Zulu.

- Det hele foregår inde i kabyssen på ham, der er pyntet op, og det er hele året rundt. Lidt som i Las Vegas. Eller Pattya. Ikke monkey-okay-Pattaya, men mere down to earth-Pattya, siger Jimmi P. blandt andet i den tre minutter lange video.  

- Vi har fået god feedback på, at vi tør at være lidt skæve i det og at tage den uhøjtidelige vinkel frem. Det kan folk godt lide, siger Michael Hove.

Corona-travlhed

Coronapandemien har betydet at en digitalisering af samfundet er blevet fremskyndet, og det er netop software- og it-løsninger, der er Commentors specialitet. De har simpelthen fået meget mere at lave, og det er i forvejen svært at få fingre i folk med de rette kompetencer. Derfor valgte virksomheden, at der skulle ske noget nyt.

Har I fået kritik af det her, fordi det er for uhøjtideligt eller fjollet?

- Nej. Jeg tror, at der er en enkelt på Facebook ud af mange tusind. Ellers overhovedet ikke. Vi havde en frygt, men den var overvurderet, forklarer Michael Hove.

Videoen har i skrivende stund mere end 150.000 visninger, og der er også tikket en del jobansøgninger ind hos Commentor, hvor de allerede nu vurderer, at det har været alle pengene værd at få lavet videoen.  A6E69E86-DDC3-4B6F-9653-FE0A2CA52769

play Sag om farlig brandskum bekymrer tidligere chef i Flyvevåbnet: - Vi har vadet rundt i det

80_percent

play Papsugerør i plastikkrus vækker undren

Nrd.sundby knivstik 1

Knivstikkeri i Nørresundby: Varetægtsfængslet efter knivoverfald

E45 3

Varetægtsfængslet efter knivstik på motorvej

A6E69E86-DDC3-4B6F-9653-FE0A2CA52769

play Sag om farlig brandskum bekymrer tidligere chef i Flyvevåbnet: - Vi har vadet rundt i det

80_percent

play Papsugerør i plastikkrus vækker undren

Nrd.sundby knivstik 1

Knivstikkeri i Nørresundby: Varetægtsfængslet efter knivoverfald

Til forsiden

Til forsiden