LIGE NU:

Pantstation kvalt i egen succes

Pantstationen ved genbrugspladsen i Aalborg er så populær, at den hurtigt bliver fyldt, når nordjyderne skal af med deres pantflasker og -dåser.

- Argh for helvede da. Det er møgirriterende at bruge tiden på sådan noget! 

Sådan siger Linda Schmidt fra Gistrup, der er en af mange, der hver dag går forgæves, når de vil aflevere deres fyldte pantsække med tomme dåser og flasker. Det er nærmere blevet reglen end undtagelsen, at pantstationen ved genbrugspladsen Over Kæret i Aalborg er fyldt og lukket ned.

Når ellers pantstationen virker, så er den ekstrem populær. Man samler alle sine pantflasker i en sæk, som Dansk Retursystem så tømmer, hvorefter pengene bliver sat ind på dankortet.

- Det er en kanongod idé, at man kan aflevere sine tomme flasker her på én gang, fremfor at skal stå at proppe dem i en flaskeautomat i supermarkedet, siger Anita Høj fra Dronninglund

quote Vi er blevet kvalt i vores egen succes, og jeg tænker, at vi skal have mindst en pantstation mere i Nordjylland.

Lars Krejberg Petersen, administrerende direktør, Dansk Retursystem

Nordjyllands eneste pantstation

Folk strømmer til fra nær og fjern i hele Nordjylland. Det her er landsdelens eneste pantstation. 12 millioner pantflasker og -dåser er der blevet afleveret det seneste år. Det er danmarksrekord, og der er 13 af den her slags automater spredt ud over landet, som Dansk Retursystem står bag.

- Jeg skal love for, at nordjyderne har fået øjnene op for, at det her kan være en smart måde at pante på. Men fordi det er speciel teknologi, har vi bare ikke haft en jordisk chance for at tilpasse systemet, så vi kan følge med efterspørgslen. Vi er rigtig kede af, at folk må gå forgæves, siger Lars Krejberg Petersen, der er administrerende direktør i Dansk Retursystem.

Pres på under coronaen

300 sække kan pantstationen tage, før den er fyldt. Selv om den bliver tømt to gange om dagen, hvor flasker og dåser bliver kørt til Dansk Retursystems sorteringsanlæg i Hedensted, så rækker det overhovedet ikke. Her under corona-pandemien er det gået helt galt.

- På grund af coronaen har vi ikke kunnet køre til Tyskland for at købe dåseøl og sodavand, så nu hober panten sig op derhjemme, siger Rico Sørensen fra Aars, der også er et smut forbi pantstationen.

I løbet af i år vil Dansk Retursystem opgradere pantstationen, så den kan tage 18 millioner flasker og dåser årligt - mod altså i dag 12 millioner. Der er også planer om at lave yderligere 23 pantstationer landet over frem mod 2025.

- Vi er blevet kvalt i vores egen succes, og jeg tænker, at vi skal have mindst en pantstation mere i Nordjylland, siger Lars Krejberg Petersen.

Dansk Retursystem kan ikke bare tømme pantstationen noget oftere, for så kan deres sorteringsanlæg, som pantflaskerne og -dåserne bliver kørt på, ikke følge med.

På pantstation.dk, kan iøvrigt du se, om der er fyldt i Aalborg, inden du kører hjemmefra. Men skynd dig af sted, for den stopper altså hurtigt til!

310721 FO Danmarks første vandsøgshund

Walther er Danmarks første vandsøgshund

310721 Knivstik Vejgaard Kroen

36-årig stukket i mave og ben efter slagsmål

310721 Regn

DMI: Risiko for lokale skybrud og torden i Himmerland

310721 Skagen

Smitten i Skagen stiger – incidenstallet mangedoblet på en uge

310721 FO Danmarks første vandsøgshund

Walther er Danmarks første vandsøgshund

310721 Knivstik Vejgaard Kroen

36-årig stukket i mave og ben efter slagsmål

Til forsiden

Til forsiden