Pensioneret vejrvært har hjemmeskolet børnebørn: Nutella og flødeboller er også på pensum

Per Christiansen har, siden han stoppede som vejrvært på TV 2, haft god tid til at hjælpe sine børnebørn, der har været sendt hjem fra skole på grund af corona.

Da journalist Per Christiansen 28. december sidste år lagde femdøgnsprognoser og fortællinger om varmfronter og lavtryk på hylden sammen med jobbet som vært på TV 2 Vejret, havde han ikke forventet, at det var for at få et nyt job som "hjælpelærer" på Klostermarksskolen i Aalborg. Men sådan er det gået.

Den igangværende corona-nedlukning af landet betyder, at undervisning i folkeskolen er blevet digital - også for Per Christiansens børnebørn Pixie og Dexter.

Derfor helliger han nu en del af sin tid til matematikbøger og danskundervisning, så børnebørnene får så meget ud af den specielle situation som muligt - også selvom det faktisk ikke er meningen, at børnene skal have en voksen med på sidelinjen.

- De siger, at man skal være alene, men jeg synes, det er lidt svært, så jeg vil gerne have ham med, forklarer Pixie Nova Hvid Mortensen, mens matematiktimen foregår virtuelt på computeren, og regnestykkerne bliver lavet på papir.

- Han hjælper mig rigtig meget, og jeg tror ikke, jeg kunne klare det hele selv, for jeg synes, matematik er ret svært.

Pixie Nova Hvid Mortensen får bedstefar Pers hjælp til regnestykkerne.
Pixie Nova Hvid Mortensen får bedstefar Pers hjælp til regnestykkerne.
Foto: Jesper Bo Winther

I et andet rum har lillebror Dexter Maximus Hvid Mortensen dansk. Her hjælper bedstefar Per med læsningen.

- Stærkt, Dexter, lyder det fra Per Christiansen, mens Dexter selv, med selvsikkerheden i orden, proklamerer, at den erfarne journalist ikke kan lære ham noget, han ikke ved i forvejen.

Kontant feedback fra eleverne

I sit tidligere hverv kunne Per Christiansen foran kameraet optræde for flere hundrede tusinde mennesker ved at tale om vejret. Nu er "publikummet" begrænset til de to børnebørn, men der bliver afregnet anderledes kontant:

- Jeg får jo pludselig ambitioner og kan sige: Nu skal vi det, eller nu skal vi træne det andet.

- "Det gider vi ikke, bedstefar," efterligner Per Christiansen, mens han hæver sin langefinger mod kameraet for at vise, at børnebørnene bestemt også har deres egen vilje.

- Det er sgu meget sjovt, siger han grinende videre.

- Høj respekt for lærerne

Det kræver sin mand at holde to skolestuer i gang på samme tid - og i den proces har Per Christiansen også selv lært en lektie:

- Høj respekt for lærerne, for deres faglighed og ikke mindst deres tålmodighed i den her vanskelige situation med hjemmeskoling, lyder facit fra den tidligere vejrvært, der snart kan se frem til at sende sine elever tilbage i klasselokalet, når 0. til 4. klasse igen skal i skole fra 8. februar.

Når den dag oprinder, kan Pixie og Dexter nok også vinke farvel til vikar-Pers bedste trick til at få ro i klassen:

- Det kan siges meget kort: Nutella, griner Per Christiansen mens Pixie følger op:

- Og flødeboller. Og skumfiduser!

I en særudsendelse på mandag klokken 19.30 sætter TV2 Nord i en hel time fokus på taknemmelighed og håb under coronakrisen. Her kan du blandt andet møde Per Christiansen som du har læst om her. Læs mere om særudsendelsen ved at klikke herunder:


Seneste nyt

fra Nordjylland