Særudsendelse sætter fokus på håb og taknemmelighed midt i en coronatid

TV2 Nord dedikerer på mandag en hel time til taknemmeligheden og håbet i en ellers svær tid.

Det er snart et år siden, at statsminister Mette Frederiksen på et pressemøde den 11. marts lukkede Danmark ned - første gang.

Skoler, daginstitutioner, ungdomsuddannelser, videregående uddannelser og store dele af både det offentlige og private arbejdsmarked blev lukket ned i 14 dage.

Og selvom det var en voldsom nedlukning, kunne de fleste godt overskue 14 dage. To uger med hjemmearbejde og børnene hjemme hele dagen kunne vi godt stå igennem. Det kunne vi nemt stå sammen om.

Men det handlede jo ikke bare om 14 dage, fandt vi siden ud af. Og efter pressemøde på pressemøde, nedlukninger, aflysninger og afsavn står vi nu her. Kalenderen siger ikke længere 2020, men 2021. Langt det meste af et år er gået - og hvis man kigger på smittetallene, kan vi se, at vi stadig ikke er på den anden side af corona-epidemien.

Mette Frederiksen på pressemødet 11. marts 2020 hvor Danmark blev lukket ned - for første gang.
Mette Frederiksen på pressemødet 11. marts 2020 hvor Danmark blev lukket ned - for første gang.
Foto: Martin Sylvest / Ritzau Scanpix

Håbet er lysegrønt

Man kan hurtigt blive små-deprimeret, når man gennemgår det seneste års dårligdomme, men at huske hvor meget vi har stået igennem, gør faktisk bevidstheden om, at nu - mens smittetallene igen falder og flere og flere danskere modtager et vaccine-stik mod covid-19 - er vi inde på opløbsstrækningen. I horisonten kan vi skimte restriktioner, der bliver fjernet, sommerferier uden for landets grænser, festivaler, håndtryk, kindkys og kram.

Håbet er, ligesom naturen så småt er ved at blive det, lysegrønt - og det er det, TV2 Nord sætter fokus på 8. februar, når vi dedikerer vores udsendelse klokken 19.30 til håbet, taknemmeligheden og det gode, der faktisk er kommet ud af en mørk tid med corona.

- Vi synes, det er vigtigt, at vi også husker at takke hinanden og være taknemmelige for alle de gode ting, der trods alt sker her under coronakrisen. Hver eneste dag er der nordjyder, der yder en ekstra indsats for, at vi alle sammen kan få dagligdagen til at fungere, og det skal vi huske, siger chefredaktør Tino Pedersen om den kommende udsendelse.

Han suppleres af chefredaktør Ingrid Buch, der siger, at TV2 Nord med udsendelsen gerne vil flytte fokus fra alt det grå og triste, som har fyldt for meget i snart et år:

- Vi vil gerne være med til at tænde lyset og sætte tankerne og drømmene i gang, så vi har noget at se frem til, når det hele bliver lidt mere normalt. Måske er det et rejsemål eller måske bare at kunne tage til Sjælland og besøge familien. Vi vil minde nordjyderne om, at der venter os noget godt i den nære fremtid, siger hun.

Mai Skytte vil i særudsendelsen 8. februar uddele det første af en række musikalske kram.
Mai Skytte vil i særudsendelsen 8. februar uddele det første af en række musikalske kram.

Musikalske kram og et kig i spåkuglen

8. februar bliver de mindste skoleelevers første dag tilbage i skolen efter næsten halvanden måned væk fra lærere og klassekammerater. Og dagen bliver forhåbentlig startskuddet på fortsatte lempelser af de restriktioner, der præger hverdagen og påvirker mange.

Startskuddet på genåbningen bliver uden tvivl en del af vores særudsendelse, som også vil indeholde musikalske kram og et kig i spåkuglen - for hvad har vi lært af tiden med corona, og tager vi noget af det med os videre?

- Der er jo fundet mange nye måder at gøre alting på. Mange har for eksempel fået øjnene op for, at der også kan være fordele ved at arbejde hjemme. Men her, hvor mange har været inden døre, er der også kommet stor interesse for friluftslivet, og hvad vi kan gå ud at gøre lige udenfor døren. Det vil vi i udsendelsen også kigge nærmere på, så vi alle kan blive inspireret, fortæller Ingrid Buch.

Du kan se særudsendelsen om håb og taknemmelighed i en coronatid direkte klokken 19.30 på Salto, TV2Nord.dk og Facebook - og efterfølgende på TV2Nord.dk, hvis ikke du kunne se med direkte.

Robert Bedsted og Jon Lindberg fra 'Udfordringen' sender direkte i særudsendelsen med fokus på udeliv - en af de få ting, der ikke har været lukket ned under coronakrisen.
Robert Bedsted og Jon Lindberg fra 'Udfordringen' sender direkte i særudsendelsen med fokus på udeliv - en af de få ting, der ikke har været lukket ned under coronakrisen.

Seneste nyt

fra Nordjylland