Foto: Henning Bagger (Ritzau Scanpix)

Periode forlænges: Gående og cyklister kan komme gratis til Egholm i august

Her i juli forventes knap 50.000 passagerer at tage færgen til Egholm.

Efter stor tilstrømning til de danske øer i juli, bliver perioden med gratis færge til en række øer nu udvidet.

Aalborg Kommune har besluttet, at færgen til Egholm også bliver gratis i august for gående og cyklende.

Tilbuddet er sikret med tilskud fra den sommerpakke, som regeringen, sammen med en række partier i Folketinget, har aftalt for blandt andet at stimulere turismen og give rig mulighed for at komme rundt i landet. 

Læs også Første i Nordjylland: Populær trold i genbrugstræ er flyttet ind på Egholm

- Det er meget positivt - og helt overvældende - at så mange har brugt en sommerdag på at tage på udflugt eller en smuttur til Egholm. Naturen og oplevelsen af en ø, placeret nærmest midt i en by, er helt unik og kan varmt anbefales. Jeg er glad for, at vi har fået muligheden for at forlænge tilbuddet om gratis ø-færge til også at omfatte august måned, siger rådmand i By- og Landskabsforvaltningen Hans Henrik Henriksen.  

Tæt på 50.000 passagerer til Eghoml i juli

  • Passageroptællingen viser, at der i juli 2019 var 17.000 passagerer med Egholm-færgen, mens der i juli  2020 forventes tæt på 50.000 passagerer.
     
  • Samlet set er der, som en del af sommerpakken, afsat 50 mio. kr. til billigere passagerbefordring i hele landet.
     
  • Sommerpakken vedrører de færgeruter, der er omfattet af tilskud til nedsættelse af færgetakster for biler, passagerer m.v. til og fra visse øer, hvilket i Aalborg Kommune indbefatter øen Egholm.
     
  • I juli måned 2019 benyttede i underkanten af 45.000 passagerer genvejsfærgen ved Hals Egense - og tæt på samme antal forventes for juli måned 2020, trods tilbuddet om gratis overfart i denne periode.