Seneste nyt:

Første i Nordjylland: Populær trold i genbrugstræ er flyttet ind på Egholm

Kunstneren Thomas Dambo har bygget en af sine populære trolde i genbrugstræ på Egholm.

Thomas Dambo er kendt i både Danmark og i udlandet for sine kæmpetrolde bygget i genbrugstræ. Nu er en af troldene flyttet ind på Egholm.

 

De sidste fire dage har kunstneren Thomas Dambo, hans folk og flere frivilligere knoklet for at få trolden på Egholm færdig.

- Trolden hedder Pil Tusindtunge, fordi den både kan tale med mennesker og naturen. Om dagen indsamler Pil små sten, som mennesker har skrevet deres ønsker på. Når menneskerne har skrevet på stenene, smider man stenen ned i Pils spand, og så taler Pil med dyrene i skoven, om ønskerne skal opfyldes.

Der står i alt 64 af de populære Trolde forskellige steder i verden. Og egentlig skulle Thomas Dambo have installeret mere end 25 af hans ikoniske troldeskulpturer i 8 forskellige lande i 2020; blandt andet ved OL i Tokyo. Men på grund af Covid-19 måtte det udskydes, og i stedet kom han til Egholm, der nu har Nordjyllands først trold:

- Der er i forvejen rigtig mange, der besøger Egholm. Nu håber vi, at det her kan blive starten på et eller andet. Om det bliver flere trolde eller noget andet, det skal vi lige tænke lidt over, siger Jens Thomsen fra Egholm Naturpark.