Piraterne på guldtogt: Aalborg tabte første DM-finale

Aalborg Pirates leverede en stærk indsats i den første finalekamp om det danske mesterskab i ishockey, men nordjyderne svigtede foran mål og måtte derfor se sig slået.

Aalborg Pirates tabte den første kamp i bedst af syv-serien om det danske mesterskab i ishockey, hvor de står over for Rungsted Seier Capital, der vandt mesterskabspokalen, da den sidst blev uddelt i 2019. I sidste sæson blev slutspillet aflyst på grund af corona-pandemien.

I en tæt og målfattig kamp i Rungsted formåede Aalborg Pirates ikke at omsætte deres overtag i spil og chancer til scoringer, og på tre sene mål sikrede Rungsted sig en 3-0-sejr.

Aalborg-spillerne var ellers klar fra finaleseriens første faceoff. Det nordjyske mandskab skabte flere store målchancer i kampens første minut - den første allerede efter seks sekunders spil, hvor kaptajn Julian Jakobsen blev spillet fri i Rungsteds zone. Piraternes mest scorende spiller i slutspillet formåede dog ikke at få pucken forbi Cristopher Nihlstorp i hjemmeholdets mål.

Der blev spillet i højt tempo i første periode, hvor selv de mindste defensive fejl hurtigt resulterede i scoringsmuligheder. Midt i første periode fik grundspilsvinderne fra Rungsted en gylden mulighed for at bringe sig i front, da to Aalborg-spillere med mindre end et minuts mellemrum blev udvist.

Det betød, at værterne var to mand i overtal i lige over et minut, men nordjyderne forsvarede sig forbilledligt og holdt stand. Med små fire minutter tilbage af perioden fik Pirates muligheden for at vise, hvordan et powerplay omsættes til mål, men de formåede heller ikke at finde vej til nettet, og dermed sluttede første periode 0-0.

Aalborg-dominans efter første pause

Aalborg indledte anden periode i overtal, da Rungsteds Morten Jensen blev sendt i straffeboksen i de sidste sekunder af åbningsperioden, og piraternes Martin Lefebvre kunne have scoret finaleseriens første mål, da han blev spillet fri foran værternes mål. En stor redning fra Nihlstorp forhindrede dog canadieren i at komme på måltavlen.

Pirates-spillerne byggede videre på det momentum, det tidlige powerplay gav dem, og kom i løbet af de første otte minutter af anden periode frem til otte skud på mål, uden at hjemmeholdet blev noteret for nogle. Det fik Rungsted-træner Erik Hjalmarsson til at tage en timeout i forsøget på at få sit mandskab bedre med i kampen igen.

Anden periode var i høj grad en kamp mellem Aalborg Pirates og Cristopher Nihlstorp i Rungsted-målet. En duel, hvor den rutinerede svensker havde overtaget.

Først efter næsten 13 minutter lykkedes det Rungsted at blive noteret for deres første skud på mål i anden periode. Herefter fulgte dog to store chancer til værterne inden for kort tid, og Aalborg-målmand George Sørensen kunne prise sig lykkelig for, at Sebastian Bergholt kastede sig på tværs og fik pucken dirigeret forbi, da Charlie Sarault var ved at sende den ind i et helt åbent Pirates-mål.

Spillerne kunne skøjte til pause igen efter endnu 20 målløse minutter, hvor Aalborg-træner Garth Murray kunne være tilfreds med indsatsen fra sine spillere, men nok samtidig ærgrede sig over, at det ikke lykkedes piraterne at score.

Værterne stjal sejren

Nordjyderne fastholdt ikke samme overtag i tredje periode, som de havde i midterperioden, selvom Aalborg ligesom i begyndelsen af anden periode var en spiller i overtal efter pausen.

Tredje periode var en meget jævnbyrdig affære mellem de to hold, der sluttede som nummer et og to i grundspillet. Som minutterne gik begyndte det efterhånden at lugte af overtid, men med mindre end fire minutter igen så Aalborgs Jeppe Jul Korsgaard ud til at ville ændre på det.

Han førte pucken ind i Rungsteds zone, skar ind foran mål og afdriblede Cristopher Nihlstorp, men missede sin afslutning med baghånden og fik derfor ikke prikket pucken ind over mållinjen.

Kort efter gik det så galt for nordjyderne. Pludselig stod hjemmeholdets Nikolaj Rosenthal helt fri foran Aalborg-målet. Han fik pucken og svigtede ikke, og så stod det 1-0 til Rungsted til trods for det store overtag i chancer til Pirates.

Aalborg skulle presse på til sidst og tog målmanden ud. Det lykkedes dog ikke nordjyderne at få lagt pres på, og så kunne Rungsted til sidst lukke med to scoringer i tomt mål og bringe sig foran med 1-0 i serien.

Anden finalekamp spilles i Aalborg søndag klokken 12.