Pirates skøjter i semifinaleserie

Aalborg Pirates er videre til semifinaleserien efter at have slået Herlev Eagles med 4-0.

Aalborg Pirates havde fredag mulighed for at gøre rent bord i kvartfinaleserien mod Herlev Eagles. Pirates havde inden fredagens kamp vundet de tre første opgør i den første slutspilsserie i landets bedste ishockeyrække.

Selvom den på papiret overbevisende 3-0-føring i kampe kunne vidne om nærmest klasseforskel på de to mandskaber, har de første opgør været ganske jævnbyrdige, og der var derfor ikke noget, der var givet på forhånd forud for fredagens kamp.

Aalborg Pirates fik en forrygende start på kampen, og der var således kun spillet 44 sekunder, da Ben Duffy gjorde det til 1-0, men under et minut senere var der allerede igen bragt balance i regnskabet. Luis Blak Olsen reducerede i en hæsblæsende indledning, hvor de første fem minutter alene gav i alt otte afslutninger.

Kampen nåede heller ikke at blive meget ældre, inden Pirates igen slog sig selv på sejrskurs, da Kirill Kabanov efter små syv minutter sendte pucken i nettet til periodeføring Pirates på 2-1.

Som med første periode begyndte også anden periode ganske udmærket for gæsterne fra Aalborg, der dog denne gang skulle bruge over halvandet minut på igen at komme på tavlen. Pierre-Olivier Morin øgede Pirates-føringen til 3-1, og en plads i semifinaleserien syntes inden for rækkevidde.

Semifinalefornemmelsen blev styrket cirka halvvejs inde i anden periode, da Daniel Madsen scorede til 4-1. Men som det også har været tilfældet i nogen af de første opgør, var Herlev Eagles igen fredag leveringsdygtige i et comeback, og på under to minutter reducerede de til 4-3.

Inden anden periode var ovre nåede Julian Jakobsen med en 5-3-scoring at sikre endnu lidt luft, og da Tobias Ladehoff med godt seks minutter igen scorede til 6-3, var sejren - og dermed semifinalepladsen reelt i hus. Det blev cementeret af Jeppe Jul Korsgaard, der til allersidst lukkede til kampens slutresultat 7-3.