LIGE NU:

Politi-øvelse: Der skydes med løst krudt

I aften og næste torsdag aften vil der være en del mere aktivitet end normalt i området omkring Aalborg Universitet.

Hvis man i aften og torsdag i næste uge ser politibetjente i indsatsuniformer og hører udrykningskøretøjer, er der ingen grund til bekymring. Det er bare en øvelse. 

Det oplyser den ansvarlige vicepolitiinspektør, Niels Kronborg, i en pressemeddelelse.

- Vi afholder jævnligt disse øvelser, så vi er godt klædt på, hvis det en dag pludselig bliver alvor. Derfor håber vi på borgernes forståelse for, at vores betjente og køretøjer ’fylder lidt’ i Aalborg Øst de to dage, siger vicepolitiinspektøren, der tilføjer, at der kan blive affyret løst krudt i forbindelse med afviklingen af øvelsen.

- Så man skal altså heller ikke blive alarmeret, hvis man hører skud i området; det er kun løst krudt, vi benytter, fastslår Niels Kronborg.

Trafik kan blive påvirket

Øvelsen kan få betydning for, hvordan trafikken forløber i området. I hvert fald vil der være adskillige køretøjer og uniformeret personale.

- Vi vil bestræbe os på ikke at forstyrre borgerne mere end absolut nødvendigt, men med så mange mennesker indsat i en øvelse, så vil det komme til at påvirke lidt. Vi beklager de gener, der kan komme, siger Niels Kronborg, der opfordrer til, at man følger myndighedernes anvisninger på stedet.

Nærmere detaljer om øvelsen ønsker politiviceinspektøren ikke komme ind på.

Øvelsen starter cirka klokken 19.00 og slutter 21.30 både denne torsdag og den næste.