Politiet ville set i bakspejlet have obduceret 17-årige Mille

Set i bakspejlet ville jeg jo ønske, at vi havde begæret obduktion af Mille. Sådan lyder det fra Frank Olsen fra Nordjyllands Politi. Mille Skjold Svendsen døde pludselig - blot 17 år gammel. Ingen ved endnu hvorfor.

For lidt over et år siden blev 17-årig Mille Skjold Svendsen fra Aalborg fundet uden puls midt under en fest i et sommerhus i Tversted.

quote Vi har bestemt lært, at vi skulle have begæret obduktion i den her sag i henhold til den unge alder og den uoplyste dødsårsag, hvis vi havde vidst det

Frank Olsen, vicepolitiinspektør, Nordjyllands Politi

Der bliver slået alarm.

Få timer senere blev Mille Skjold Svendsen erklæret død på Aalborg Universitetshospital.

Forældrene til den 17-årige pige ved endnu ikke, hvad der skete, og hvorfor datteren pludselig døde. 

Mille Skjold Svendsen havde tidligere sagt til sin mor, at hun ikke kunne finde på at tage stoffer. Privatfoto
Mille Skjold Svendsen havde tidligere sagt til sin mor, at hun ikke kunne finde på at tage stoffer. Privatfoto
Foto: Egle Ellerman

Nordjyllands Politi kritiseres nu af blandt andre Milles forældre for ikke at have fået foretaget en obduktion af den unge pige for på den måde at komme en dødsårsag nærmere.

Ingen tegn på forbrydelse

For første gang fortæller Nordjyllands Politi nu om sagen - og hvorfor man ikke vælger at bede om en obduktion af den 17-årige pige.

- Det gør vi ikke, fordi vi har lavet undersøgelser og afhøringer oppe på stedet, og der er intet der tyder på, at der er mistanke om, at Mille er død som følge af en forbrydelse. Det sammenholder vi med, at vi fra hospitalet fik oplysninger om, at Mille var død af en stor hjerneblødning, siger vicepolitiinspektør Frank Olsen, Nordjyllands Politi.

Lægerne fortalte, at Mille Skjold Svendsen var død af en stor hjerneblødning. En såkaldt aneurisme forårsaget af et bristet blodkar. Men den dødsårsag er der nu rejst tvivl om.

For få minutter efter forældrene havde fået den forfærdelige besked af én læge på Aalborg Universitetshospital, beskriver en anden læge, at en hjerneblødning ikke var dødsårsagen. 

quote Jeg må beklage sagsforløbet og de misforståelser, der har været undervejs

Frank Olsen, vicepolitiinspektør, Nordjyllands Politi

Politiet får ikke nye oplysninger fra hospital

Ifølge Nordjyllands Politi får politiet ikke besked om, at en anden læge har afvist en stor hjerneblødning som dødsårsag. 

Derfor følger politiet heller ikke embedslægens anbefaling om en obduktion.

- Det er fuldstændigt korrekt, at der tilgår oplysninger fra en røntgenlæge med en vurdering af, at hun ikke er død af den her hjerneblødning, men de oplysninger tilgår ikke politiet. Dem får vi først kendskab til flere uger senere, siger vicepolitiinspektør Frank Olsen.

Politiet beklager

Mille Skjold Svendsen når altså at blive begravet, uden at der er lavet en officiel retsmedicinsk undersøgelse eller obduktion.

- Jeg må beklage sagsforløbet og de misforståelser, der har været undervejs, siger Frank Jensen og tilføjer, at det er meget sjældent, at politiet ikke følger embedslægens anbefalinger.

Mille Skjold Svendsen når at blive begravet, uden at der er lavet en officiel retsmedicinsk undersøgelse eller obduktion.
Mille Skjold Svendsen når at blive begravet, uden at der er lavet en officiel retsmedicinsk undersøgelse eller obduktion.
Foto: TV2

quote Det her er en rigtig trist sag og set i bakspejlet i dag, så ville jeg jo ønske, at vi havde begæret obduktion af Mille, da hun dør

Frank Olsen, vicepolitiinspektør, Nordjyllands Politi

- Vi skulle have begæret obduktion

Han kan ikke give nogen forklaring på, hvorfor politiet i dette tilfælde vælger anderledes -  ud over politiets undersøgelser viser, at der ikke er sket nogen forbrydelse, og kombineret med oplysninger fra hospitalet om dødsårsagen, en stor hjerneblødning, vælger politiet ikke at begære obduktion.

- Det her er en rigtig trist sag og set i bakspejlet i dag, så ville jeg jo ønske, at vi havde begæret obduktion af Mille, da hun dør, men der er ingen mistanke, der er ingen objektive fund, der indikerer, at Mille er død som følge af en forbrydelse, fastslår Frank Olsen.

- Vi har bestemt lært, at vi skulle have begæret obduktion i den her sag i henhold til den unge alder og den uoplyste dødsårsag, hvis vi havde vidst det, tilføjer han.

quote De laver undersøgelser af annekset. De besigtiger, de beskriver og dokumentere det her, og det er rigtig, at der er blodspor i det her anneks, og det stammer fra Mille

Frank Olsen, vicepolitiinspektør, Nordjyllands Politi

Den 17-årige Skjold Svendsen fra Aalborg var i august sidste år til fest i et sommerhus med en gruppe venner i Tversted. Det blev hendes sidste fest.
Den 17-årige Skjold Svendsen fra Aalborg var i august sidste år til fest i et sommerhus med en gruppe venner i Tversted. Det blev hendes sidste fest.
Foto: Privatfoto

Flere er ikke afhørt fra festen

Den 17-årige Mille Skjold Svendsen fra Aalborg var i august sidste år til fest i et sommerhus med en gruppe venner i Tversted. Hun blev pludselig livløs, mens hun var sammen med en ung mand i et anneks til sommerhuset.

Ifølge flere af deltagerne i festen er de ikke blevet afhørt af politiet, ligesom forældrene til den 17-årige pige kritiserer politiet for heller ikke at have indsamlet blodigt sengetøj fra annekset ved sommerhuset, hvor Mille Skjold Svendsen var sammen med den unge mand.

Frank Olsen fortæller, at politiet har en patrulje på gerningsstedet, der arbejder i to en halv time og samtidig har kontakt med drabsefterforskere, der sidder i Aalborg.

- De laver undersøgelser af annekset. De besigtiger, de beskriver og dokumenterer det her, og det er rigtigt, at der er blodspor i annekset, og det stammer fra Mille, der havde samkvem med den her unge mand, så der er ingen tvivl om, hvor blodet det kommer fra, siger Frank Olsen.

Han understreger, at politiet har taget sagen meget alvorligt, for det er politiets opgave at undersøge, om der er sket en forbrydelse, eller der er tale om en naturlig død.  

Sagen er lukket

I november 2020 erkendte Anklagemyndigheden, at der var grundlag for en retslægelig obduktion, og at politiet derfor burde have obduceret Mille Skjold Svendsen.

Men de foretog sig ikke mere for at klarlægge dødsårsagen.

2. juni 2021 blev efterforskningen lukket for anden gang. Anklagemyndigheden vurderede, at en obduktion så mange måneder efter ikke ville tjene noget formål.

Mille Skjold Svendsens familie har flere gange forsøgt at få Nordjyllands Politi til at finde datterens dødsårsag, men både Nordjyllands Politi, Den Uafhængige Politiklagemyndighed og Statsadvokaten har ikke fundet grundlag for eksempelvis at få Mille Skjold Svendsen gravet op og obduceret.

Første afsnit af 'Døden i annekset' kan ses tirsdag klokken 20.00 på TV 2. Begge afsnit ligger allerede nu på TV 2 PLAY.


Seneste nyt

fra Nordjylland