LIGE NU:

Pony vinder pris for at sprede glæde

Ponyen Laban fra Kongerslev spreder glæde på plejehjem, og det gør han så godt, at han nu har vundet en pris for sine opmuntrende evner.

Hvis der er noget, der kan sprede glæde rundt om på landets plejehjem, så er det kæledyr. De fleste tænker nok på hunde og katte, når snakken falder dyr, man kan holde inden for husets fire vægge. Men hvad med en hest? Altså bare en lille én.

Laban er nemlig besøgspony, og han er netop blevet kåret som jysk dyrehelt af Agria Dyreforsikring. Laban har vundet prisen for sin indsats på plejehjem, i børnehaver og vuggestuer rundt om i Nordjylland, hvor han gør en verden til forskel på borgerne.

Betaler selv for besøg

Det er Katrine Bragenholt Johansen, som sørger for, at Laban kan komme ud og sprede glæde. Og det gør hun af egen fri vilje. Hun tager afsted med sin veninde, Pernille, og hendes hest, Fie, så ofte som muligt.

quote Laban er et godt eksempel på, hvad heste også kan i samværet med mennesker, han har en positiv påvirkning på mange.

Jens Jokumsen, chefkonsulent for familiedyr hos Dyrenes Beskyttelse

- Vi er ude et par gange om måneden, alt efter hvornår vi har fridage, siger Katrine Bragenholt Johansen.

De betaler selv for at komme ud på plejehjemmene med hestene, og det omfatter blandt andet leje af en hestetrailer.

- Vi har en aftale om en trailer vi kan låne, men det er ikke altid den er ledig. Så må Fie og Laban bruge lidt af deres lommepenge for at komme på tur, siger Katrine Bragenholt Johansen.

Spreder glæde til den helt store guldmedalje

Ifølge Katrine Bragenholt Johansen, er Laban også selv vild med at komme ud på plejehjemmene og charmere sig ind hos beboerne.

- Laban synes, det er rigtig hyggeligt at være ude. Der sker et eller andet med ham, når jeg putter ham i traileren derhjemme. Så ved han godt, at det drejer sig om et eller andet, siger hun.

Og måske er det Labans egen begejstring for at være ude, der har hjulpet ham og Katrine Bragenholt Johansen med at vinde prisen som jysk dyrehelt.

Dommerpanelet i konkurrencen har i hvert fald lagt vægt på den glæde, som Laban spreder.

- Historien med Laban gjorde stort indtryk på mig. Laban er et godt eksempel på, hvad heste også kan i samværet med mennesker, han har en positiv påvirkning på mange, siger Jens Jokumsen, som er chefkonsulent for familiedyr hos Dyrenes Beskyttelse og er en del af dommerpanelet.

Prisen som jysk dyrehelt er en del af den landsdækkende kampagne ’Danmarks Dyrehelt’. Laban bliver den jyske repræsentant i den landsdækkende konkurrence, og i de kommende uger findes vindere på Fyn og Sjælland samt øerne, før vinderen af den landsdækkende konkurrence skal findes.

Ud over præmier til Laban og Katrine Bragenholt Johansen, så vinder de også 5.000 kroner, som de donerer til Nyt Hesteliv, som er en forening, der hjælper heste i nød til at få et bedre liv.

kunst1

Ny udstilling i det fri: Sommeren byder på kunst i Bramslev Bakker

malthe-hans

play 18-årig laver kampagne for borgmester: - Der er meget, der har ændret sig

Sol i Nordjylland, blå himmel, sommervej

play Solskin og masser af blæst over Nordjylland lørdag

110621 Kaniner mishandlet

play Kaniner mishandlet og slået ihjel i dyrepark for anden gang: - Det er jo skrækkeligt

kunst1

Ny udstilling i det fri: Sommeren byder på kunst i Bramslev Bakker

malthe-hans

play 18-årig laver kampagne for borgmester: - Der er meget, der har ændret sig

Sol i Nordjylland, blå himmel, sommervej

play Solskin og masser af blæst over Nordjylland lørdag

Til forsiden

Til forsiden