LIGE NU:

Provo-kunstner amok på Kunstens ansatte: Nu er han sigtet

Kunstneren Uwe Max gik i september amok på to ansatte på Kunsten. Nu, efter tre måneder, har Nordjyllands Politi sigtet ham.

Provokationskunstneren Uwe Max Jensen er kendt for at tegne DF-politikere med sin penis, lave lort på kunstmuseer og tisse på diverse ting. Men forsøget på et af hans kontroversielle kunstværker har nu bragt ham en sigtelse for vold og blufærdighedskrænkelse. 

Den 16. september ville han, uden det aalborgensiske kusntmuseum Kunstens vidende, udføre et kunstværk, hvor han urinerede på et spejl i museets skulpturpark. Det blev ikke taget vel i mod blandt museets ansatte, der forsøgte at stoppe kunstneren.

Den nu sigtede kunstner gik amok og overfaldt en af de ansatte med kvælertag. 

TV2 nord var tilstede ved Kunsten, da overfaldet fandt sted. Du kan se videooptagelser af epiosden øverst. 

Kunstneren og politiet har ikke helt været enige om, hvordan sagen skulle håndteres.  Episoden blev meldt til Nordjyllands Politi, og politiet  opfordrede kunstneren til at melde sig selv, så politiet kunne få hans fingeraftryk og dna-prøve. Men det havde han ingen planer om. 

Uwe Max Jensen er nu blevet sigtet for vold og blufærdighedskrænkelse.

Siden har politiet efterlyst Uwe Max, men der skulle alligevel gå tre måneder fra episoden fandt sted, til kunsteren selv troppede op på stationen. 

- Vi har ikke vurderet, at manden er farlig. Vi har vidst, hvem vi ledte efter, fortæller politikommissær Jens Søgaard. 

Uwe Max afgav tirsdag fingeraftryk, dna-prøve, blev afhørt og modtog så derefter en sigtelse. 

Selv nægter han sig skyldig.