01:42

Bevæbnet med store puder gik børn og barnlige sjæle i dag i krig med hinanden og ishockeyspillerne fra Aalborg Pirates. Pudekampen skal vise børnene, at det godt kan være sjovt at få sved på panden.

Bevæbnet med store puder gik børn og barnlige sjæle i dag i krig med hinanden og ishockeyspillerne fra Aalborg Pirates. Pudekampen skal vise børnene, at det godt kan være sjovt at få sved på panden. Foto: Ib William Christensen

1 af 2

Pudekamp giver sved på panden

Stor pudekamp i Aalborg Øst skulle vise børn og unge, at det godt kan være sjovt at få sved på panden.

Bevæbnet med store puder gik børn og barnlige sjæle søndag i krig med hinanden og ishockeyspillerne fra Aalborg Pirates. Pudekampen er en del af Sundhedsstyrelsens Get Moving-kampagne, som skal inspirere børn og unge til at dyrke mere motion.

- Get Moving handler om at skabe opmærksomhed omkring bevægelse, og bevægelse kan komme til udtryk på rigtig mange måder som eksempelvis en pudekamp, siger projektleder Mads Borgstrøm-Hansen fra Aalborg Kommunes Sundheds- og Kulturforvaltning.

Kamplysten var stor på græsplænen ved Trekanten i Aalborg Øst, hvor de lokale ishockeyspillere fra Aalborg Pirates bliver udfordret på en lidt anderledes måde, end de plejer.

- Det er sjovere her på græsplanen, hvor man ikke slår sig så hårdt som inde på isen, siger Aalborg Pirates-målmanden Jesper Wulff Pedersen, som var tilfreds med at bytte en tur i træningscenteret for en rask pudekamp.

Omkring 200 børn og voksne deltog i søndagens pudekamp, som måske har givet lyst til endnu mere sved på panden.

- Vi håber selvfølgelig i første omgang, at folk får en rigtig god og sjov oplevelse, og så håber vi også, at de tager puderne med hjem og tager sig nogle gode pudekampe med deres forældre og søskende en gang imellem, siger Mads Borgstrøm-Hansen.