Redningsaktionen blev fanget på havnens overvågningskameraer. Foto: Nordjyllands Beredskab

Rådyr reddet fra at drukne: - Det er dét her, vi er sat i verden for

Nordjyllands Beredskab sejlede midt ud på Limfjorden for at redde et rådyr i land, der var kommet gevaldigt på vildspor.

En redningsaktion tidligt tirsdag morgen kunne nærmest være taget ud af en Disney-film med dådyret Bambi i hovedrollen.

Nordjyllands Beredskab fik klokken 6.30 en melding om, at et rådyr lå og svømmede rundt ude i Limfjorden - midt mellem Stigsborg Brygge på Nørresundby-siden og Musikkens Hus på Aalborg-siden.

Hurtigt fik beredskabsmester René Jensen og hans hold sat en båd i vandet med to mand, der hastigt sejlede ud til det nødstedte rådyr.

- Dyret var udmattet, da vi kom frem til det. Det havde ligget og svømmet rundt et stykke tid, uden selv at kunne finde ind til land og komme op, fortæller han.

  Foto: Nordjyllands Beredskab

Beredskabsteamet i båden lavede en løkke med et reb, som de satte rundt om rådyret, så de kan hive det op i båden.

Herefter sejlede de over til bådlauget ved Stigsborg Brygge. Og endelig kunne 'Bambi' lugte friheden igen.

- Så snart vi kommer i land, sætter vi rådyret fri på det grønne græs ved bådlauget. Vi kan ikke køre det længere op i skoven, for det var aggressivt og bare gerne ville afsted. Det rystede også og var skræmt oven på oplevelsen, men det så ud til at have det godt og ikke havde taget skade, siger beredskabsmester René Jensen.

Og efter alt at dømme var 'Bambi' glad for at være kommet hjem.

- Den trissede afsted ud i det grønne miljø og lagde sig vist i det høje græs for at finde kræfter igen, supplerer René Jensen.

Det var da heller ikke kun rådyret, der kunne se tilbage på en yderst vellykket redningsaktion midt ude i Limfjorden. Også hos Nordjyllands Beredskab var der glæde at spore.

- Da vi kørte derfra, blev vi hurtigt enige om, at det er det her, vi er sat i verden for, siger René Jensen.

Beredskabsmesteren oplyser, at rådyr af og til svømmer sig en tur i Limfjorden, men at det denne gang ikke lykkedes for rådyret at komme op af vandet igen ved egen hjælp.

Læs også Havbiolog om delfin i Limfjorden: Den er nysgerrig og legesyg