Foto: Aalborg Kommune

Rådmand: 90 procent af Cloud City bliver som forventet

Selvom at det tirsdag er kommet frem, at Cloud City på Aalborgs havnefront er løbet ind i problemer, frygter rådmand for by- og landskabsforvaltningen, Hans Henrik Henriksen (S), ikke for projektet.

By- og landskabsrådmand i Aalborg Kommune, Hans Henrik Henriksen (S), er bekendt med, at der er udfordringer i forbindelse med byggeriet af luksuslejlighederne på den tidligere spritgrund, men han er ikke urolig over projektet.

- Jeg ved, at der er kommet nogle problemer i forbindelse med undergrunden, der hvor luksuslejlighedernes parkering skal bygges, og det er selvfølgelig rigtig ærgerligt for Martin Nielsen og de personer, der har købt lejligheder, men det er vigtigt at fastslå, at 90 procent af projektet bliver til det, det hele tiden har været meningen, fortæller Hans Henrik Henriksen. 

Udtalelsen kommer efter, at det tirsdag kom frem at projektet er løbet ind i problemer. En fejl i nogle beregninger betyder, at en del af projektet, der hedder Habour Gate, må rulle alle deres salgsaftaler tilbage og starte forfra, fordi parkeringsanlægget bliver dyrere end først beregnet. 

Det er tilsyneladende voldsomme problemer med undergrunden på arealet netop der, hvor parkeringsarealerne til luksuslejlighederne skulle være, der betyder at prisen er ændret. Projektet er så vidt TV2Nord erfarer stødt ind i udfordringer med, at grundvandet står højt, og jorden og bunden dermed er blød.

- Vi vil fra Aalborg Kommunes side selvfølgelig fortsat være i åben dialog med Martin Nielsen om byggeriet, og vi kan give fleksibilitet i forhold til planlægningen, men der er tale om et privat byggeri og dermed et privat anliggende, og ikke noget vi som kommune økonomisk giver penge til, siger Hans Henrik Henriksen.

Læs også Efter regnefejl: Byggeri i de gamle spritfabrikker må starte forfra