Rådmand om manglende kloakering: - Kommunens budget er meget presset
Foto: Aalborg Kommune
Rådmand for By- og Landskabsforvaltningen i Aalborg Kommune er rasende over regerings beslutning, der med ét laver et hus på 21 millioner i kommunekassen.
Rådmand for By- og Landskabsforvaltningen i Aalborg Kommune, Hans Henrik Henriksen (S), beklager den fortsat manglende kloakering i kommunens kolonihaveforeninger.
Hos flere af kolonihaveforeningerne i Aalborg troede man, at der nu endelig var en løsning på vej, der skulle sikre kloakering i kolonihaverne og forhindre spildevand i at blive ledt direkte ud i naturen.
Men nu har Aalborg Kommunes byråd alligevel valgt at tage kloakeringen af sit budget, og derfor er projektet nu sat på pause på ubestemt tid.
Den ansvarlige rådmand i kommunen, Hans Henrik Henriksen (S), er selv ked af, at projektet endnu ikke er blevet til noget, men forklarer overfor TV2 Nord, at Aalborg Kommunens budget er meget presset på anlægsområdet.
Hvorfor er det, i har besluttet at tage den her længe ventede kloakering af budgettet?
- Det har vi, fordi vi står i en presset situation på vores anlægsområde, hvor forligspartierne har valgt at prioritere nogle andre anlægsprojekter. Her er der tale om nogle mere presserende anlægsprojekter i forhold til den samlede planlægning i kommunen.
I har selv konstateret, at det her er en miljøbelastning, og der bliver vel ikke flere og flere penge i kommunekassen. Hvor længe kan man lade det her vente på sig?
- VI er fuldt ud klar over, at det her er en miljøbelastning. Det er det også i forhold til kloakering generelt i kommunen. Vi har nogle områder og en lang planlægning på det. Vi kan ikke blive ved med at vente på det. Derfor har vi også i forligskredsen givet hinanden den gentlemaned, at når det her bliver presserende, hvilket det egentlig allerede er, så er vi nødt til at løfte den her budgetpost op og få løst den her spildevandshåndtering i kolonihaverne.
Vi hører fra kolonihaveejerne, og også dem, der gerne vil købe en kolonihave, at, de er kede af at være en belastning for miljøet. Hvornår kan de vente nyt fra jer?
- Jeg tør ikke sætte en dato på, hvornår man kan vente nyt. Jeg tror også, jeg kan finde nogle kolonihaveejere, der har en lidt anden holdning til det her. Men det skal vi ikke ind på her. Det vigtigste er, at vi får løst det her i den nære fremtid, og jeg er også sikker på, at der ved næste års budgetlægning er en lidt anden situation, hvor vi er nødt til tage fat i det her projekt.
Nu har man ventet på det her i otte år, og du siger, at i skal fat på det. Kan du blive mere konkret på, hvornår man så gør det?
- Det er noget af det her, jeg igen vil tage med til budgetlægning. Vi har haft et notat liggende, også på baggrund af nogle forsøg, der er lavet i kolonihaverne, for, hvordan vi kan gøre det her helt konkret, hvad der skal til, og hvad for en økonomi der skal til. Og det notat vil jeg en gang til tage med til det samlede byråd, når vi skal lave budget næste år, og så vil jeg sætte meget ind på, at det her bliver vedtaget, og at vi kommer i gang med det. Ellers risikerer vi at få et påbud fra vores naboforvaltning inde i miljøforvaltningen, der siger, at nu skal i lave det, og så skal vi håndtere det som et strakspåbud, og så får vi meget travlt.