LIGE NU:

Regionsrådsmedlem mener Thomas Kastrup-Larsen har brudt udbudsloven

Thomas Kastrup-Larsen (S) har omtalt Sygehus Nord som grim, og det kan man ikke under en udbudsrunde, mener regionsrådsmedlem Erik Høgh-Sørensen (DF).

Regionsrådsmedlem Erik Høgh-Sørensen (DF) langer ud efter Aalborgborgmester, Thomas Kastrup-Larsen (S), idet han mener, at borgmesteren har forbrudt sig mod udbudsloven i forbindelse med salget af Sygehus Nord i Aalborg.

Thomas Kastrup-Larsen sagde i begyndelsen af januar til Nordjyske om Sygehus Nord:

- Spørger du mig personligt om den store sygehusbygning, så synes jeg, at den skal væk. Jeg synes, at den er grim.

Den kommentar er faldet Erik Høgh-Sørensen for brystet.

- Det er er fair nok, at han har holdningerne, men han skal ikke ytre dem under en udbudsrunde, lyder det regionsrådsmedlemmet.

Han mener, det er i strid med udbudsloven, da kommunen har ansvaret for den lokalplan, der efterfølgende skal laves. Desuden mener han, at udtalelsen kan have kostet kommunen penge.

- Man kan ikke som aktør udtale sig med nogle nye krav og ønsker, som ikke fremgår af udbudsmaterialet. En eventuel investor, som måtte ønske at bevare højhuset, kan jo allerede der udlede, at det nok ikke er det projekt vedkommende skal investere i, siger Erik Høgh-Sørensen.

Thomas Kastrup-Larsen deler imidlertid ikke regionsrådsmedlemmets indvendinger.

- Jeg har ikke sagt andet end, hvad jeg har sagt mange gange i forhold til sygehusgrunden. Jeg er jo også valgt til at have holdninger til Aalborg Kommunes udvikling. Så det må stå fuldstændig for hans regning, siger Thomas Kastrup-Larsen og understreger, at han ikke mener at have forbrudt sig mod nogen regler.

Ifølge Erik Høgh-Sørensen, så skal udtalelserne fra borgmesteren have konsekvenser.

- Vi står med ansvaret for, at det er et lovligt udbud og hvis en aktør, som Thomas Kastrup-Larsen, har kompromitteret det, så vi risikerer at blive sagsøgt af eventuelle investorer, så må det jo gå om, slutter Erik Høgh-Sørensen.