Foto: Per Frank Paulsen

Regnbuernes dag: Aalborg Pride indtager byen for tredje år i træk

For tredje år i træk indtager Aalborg Pride 8. juli byens gader for at hylde mangfoldighed og forskelle.

8. juli vil regnbueflag og mangfoldighed for tredje år i træk fylde Aalborgs gader, når Aalborg Pride løber af stablen.

Årets tema for optoget gennem gaderne og den efterfølgenden daglange fest i Karolinelund er 'Wear Your Pride'. Et tema, der går hånd i hånd med Aalborg Prides overordnede tema om at skabe synlighed for de forskelle, der er blandt de godt 580.000 indbyggere i Region Nordjylland.

- Vi skal ikke være ens. Vores forskelligheder er netop det, som gør os og Nordjylland unikke, siger Kathrine Skovsgaard, der er forperson for Aalborg Pride.

- Du kan og skal være stolt af den du er, og så skal du særligt huske, at din seksualitet ikke er din identitet, siger hun videre.

Læs også Første Gay Pride i Aalborg

Aalborg Pride blev dannet i foråret 2015 og er dermed en ung forening. Ikke desto mindre er arrangementet år for år vokset, og 2017-udgaven af mangfoldighedsmanifestationen bliver efter alt at dømme den hidtil største. For første gang deltager Copenhagen Pride nemlig ved festlighederne, og de slutter sig dermed til Transvestitter i Danmark (TiD red.), ZOLA, LGBTDanmark og Aarhus Pride, der allerede har meldt deres ankomt til Aalborg Pride.

I Karolinelund, hvor alle er mere end velkomne, vil man udover den fantastiske og farverige stemning kunne opleve blandt andre Sada Vidoo, der deltog i årets udgave af Melodi Grand Prix med sangen Northernn Lights, ligesom flere kendte drag queens, det moderne discoband Royal Feet Factory og 90'er-stjernerne Diskofil træder på scenen.

Aftenen sluttes af - og natten begynder - klokken 22, når Platform4 i Karolinelund er vært for Aalborg Pride Afterparty.

Læs også Afvist: Flov slutning på Aalborg Pride