LIGE NU:

Regnbuernes dag: Aalborg Pride indtager byen for tredje år i træk

For tredje år i træk indtager Aalborg Pride 8. juli byens gader for at hylde mangfoldighed og forskelle.

8. juli vil regnbueflag og mangfoldighed for tredje år i træk fylde Aalborgs gader, når Aalborg Pride løber af stablen.

Årets tema for optoget gennem gaderne og den efterfølgenden daglange fest i Karolinelund er 'Wear Your Pride'. Et tema, der går hånd i hånd med Aalborg Prides overordnede tema om at skabe synlighed for de forskelle, der er blandt de godt 580.000 indbyggere i Region Nordjylland.

- Vi skal ikke være ens. Vores forskelligheder er netop det, som gør os og Nordjylland unikke, siger Kathrine Skovsgaard, der er forperson for Aalborg Pride.

- Du kan og skal være stolt af den du er, og så skal du særligt huske, at din seksualitet ikke er din identitet, siger hun videre.

Aalborg Pride blev dannet i foråret 2015 og er dermed en ung forening. Ikke desto mindre er arrangementet år for år vokset, og 2017-udgaven af mangfoldighedsmanifestationen bliver efter alt at dømme den hidtil største. For første gang deltager Copenhagen Pride nemlig ved festlighederne, og de slutter sig dermed til Transvestitter i Danmark (TiD red.), ZOLA, LGBTDanmark og Aarhus Pride, der allerede har meldt deres ankomt til Aalborg Pride.

I Karolinelund, hvor alle er mere end velkomne, vil man udover den fantastiske og farverige stemning kunne opleve blandt andre Sada Vidoo, der deltog i årets udgave af Melodi Grand Prix med sangen Northernn Lights, ligesom flere kendte drag queens, det moderne discoband Royal Feet Factory og 90'er-stjernerne Diskofil træder på scenen.

Aftenen sluttes af - og natten begynder - klokken 22, når Platform4 i Karolinelund er vært for Aalborg Pride Afterparty.

Aalborg sygehus universitetshospital

play Sygeplejerskers strejke giver overbelægning på Aalborg Universitetshospital

Gistrup skole

play Aalborg Kommune tvinges til at bruge 70 millioner til genopbygning af skoler

100820 Retten i Aalborg

Seks måneders fængsel til to mænd og udvisning for grov vold

Ambulance med udrykning genrebillede

Pige på halvandet år kørt ihjel af traktor

Aalborg sygehus universitetshospital

play Sygeplejerskers strejke giver overbelægning på Aalborg Universitetshospital

Gistrup skole

play Aalborg Kommune tvinges til at bruge 70 millioner til genopbygning af skoler

Til forsiden

Til forsiden