LIGE NU:

Rekord mange virksomheder deltager i karrieremesse i dag

110 virksomheder - hvor 55 er nordjyske - deltager i dag i Karrieremessen i Gigantium for at mødes med højtuddannede om jobmuligheder. Den store interesse slår alle tidligere rekorder.

Allerede i løbet af messens første time er 1.000 studerende mødt op for at mødes med virksomheder og tale om jobmulighederne der. Og muligheder der nok af, for i år deltager 110 virksomheder - flere en nogensinde før.

Det forventes, at cirka 2.500 studerende vil komme forbi messen, inden den lukker i dag, tirsdag, klokken 16.

Karrieremesse vokset betragteligt

- Her er en god stemning. Virksomhederne står virkelig klar med deres bedste folk og ting, de kan lokke de studerende til deres stand med. Thisted Kommune har eksempelvis øl med fra Thisted Bryghus. Virksomhederne gør meget ud af at gøre sig attraktive for de studerende, forklarer speicalkonsulent ved karrieremessen, Annika Holm Jørgensen.

Også de studerende har gjort noget ud af det. Det er Annika Holm Jørgensens indtryk, at de studerende har gjort deres forarbejde og taget CV'er med.

- Der er lidt nerver på. De tager lige en dyb indånding, inden de går hen mod virksomhederne, forklarer hun.

Brug for unge til digital omstilling - og fremtiden

- Der hersker en generel tro på fremtiden i en stor del af nordjysk erhvervsliv, men samtidig også en erkendelse af, at tingene ikke kommer af sig selv. For at møde de muligheder og udfordringer ved eksempelvis digitale teknologier eller omstilling til bæredygtighedsdagsordenen kræver det nye kompetencer for mange af de nordjyske virksomheder.

Sådan siger direktør i Væksthus Nordjylland, Erik Jønsson i en pressemeddelelse.

En af de mange virksomheder, der i dag deltager i karrieremessen er Saphe. Virksomheden udvikler trafikalarmeer så bilister kan køre mere sikkert - og undgå fartbøder. De er med på messen netop for at finde nyuddannede, der kan hjælpe dem ind i fremtiden.

- Som en relativ ny virksomhed har vi brug for at blive set af de studerende, der er vores fremtid og som kan tilføre os de kompetencer, vi efterspørger. Inden for vores branche, er det vigtigt at kunne rekruttere dygtige IT-udviklere. Derfor er det oplagt at være synlige og til stede dér, hvor vi kan møde de studerende og få en dialog med dem, siger Inge-Marie Sørensen, HR-manager.