Rikke Nielsen får pengepris – Nu vil hun lave LykkeCup i Aalborg

Foto: TV2 Nord

Foto: Kresten Mosbæk Gravesem

13:42

1 af 3

Rikke Nielsens initiativ LykkeLiga vandt tirsdag en pris på 100.000 kroner. Pengene skal bruges til at stable håndboldstævnet LykkeCup på benene.

Til sommer bliver der afholdt et nyt stort nationalt håndboldstævne i Gigantium i Aalborg. Her er alle børn med udviklingshandicap og deres forældre inviteret til et brag af en håndboldfest, hvor fællesskabet og plads til forskellighed hyldes. Det er Rikke Nielsens planer med et nyt projekt kaldt LykkeCup.

 I LykkeLiga skal de føle sig ligeværdige og som en del af et fællesskab med holdånd, kampråb, high fives, og hvad der ellers hører til

Rikke Nielsen

Muskelsvindfonden uddelte tirsdag ”Plads til forskelle-prisen” på 100.000 kroner, som i år gik til LykkeLiga. Pengene skal bruges til LykkeCup, der skal afholdes i Gigantium i Aalborg den 9. juni 2018.

Rikke Nielsen siger:

- Jeg er vildt stolt over at Muskelsvindfonden anerkender LykkeLiga med plads til forskelle-prisen. Vi arbejder netop for at skabe plads til forskelle; plads til børn med udviklingshandicaps i sportsklubber, men med det formål at de netop ikke skal føle sig forskellige fra andre børn. I LykkeLiga skal de føle sig ligeværdige og som en del af et fællesskab med holdånd, kampråb, high fives, og hvad der ellers hører til, siger hun.

Muskelsvindfonden uddelte tirsdag ”Plads til forskelle-prisen” til Rikke Nielsen. Foto: Pressefoto

Rikke Nielsen er tidligere professionel håndboldspiller, og i august 2016 etablerede hun et håndboldhold for udviklingshæmmede børn. Siden da er initiativet vokset, og der findes nu lignende håndboldhold i 13 andre byer.

Rikke Nielsen er mor til 8-årige Magda med Downs syndrom, og det var der, hun fandt inspirationen til at kaste sig ud i projektet, der senere blev til LykkeLiga.

Det er ikke den første pris, som Rikke Nielsen og LykkeLiga modtager. For nyligt vandt initiativet også publikumsprisen ved uddelingen af årets homePris.

Her kan du se TV2 Nords minidokumentar om Rikke Nielsen og hendes håndboldhold

13:42

Programmet "Håndboldholdet" blev sendt på TV2 Nord i oktober 2016.

Luk video

 

Forsiden lige nu