LIGE NU:

Rockere får forbud mod at opholde sig i klubhus

Nordjyllands Politi har i dag udstedt forbud mod at opholde sig i rockerklubbens Bandidos’ klubhus i Skalborg.

Bandidosrockere, -tilhængere og gæster kan fra i dag ikke længere mødes i motorcykelklubbens klubhus i det sydlige Aalborg. 

Det er i forbindelse med en koordineret jysk politiaktion, hvor også tre andre klubhuse i Horsens, Randers og Viborg er lukket, at Nordjyllands Politi i dag har lukket Bandidos’ klubhus i Skalborg. Det drejer sig om et hus på adressen Thomas Olesens Løkkens Vej 2 i Aalborg SV.

Baggrunden for denne beslutning er, at klubhuset kan udgøre et grundlag for yderligere angreb i den verserende bandekonflikt mellem Satudarah og Bandidos. 

Se og hør hele interviewet med politiinspektør Marianne Vestergaard-Lau om hvorfor politiet lukker Bandidos´ klubhus i Aalborg

 

Senest forsøgte gerningsmænd natten til torsdag at sætte ild til et klubhus i Randers, der tilhørte Bandidos. Ilden blev dog hurtigt slukket, og der skete ingen større skade. I Viborg blev der i går foretaget en indsats, hvor 17 personer med tilknytning til Saturdarah blev anholdt, og der blev blandt andet fundet et oversavet jagtgevær.

På Sjælland har der været flere angreb mod klubhuse i konflikten. De to rockergrupperinger har som led i konflikten anvendt både skydevåben, stik- og slagvåben.

Politiet vurderer sammenfattende, at der med baggrund i de mange angreb og hændelser, den geografiske spredning af disse hændelser og ikke mindst den forholdsvis korte tidsmæssige udstrækning mellem de enkelte episoder, er betydelig risiko for yderligere angreb og voldelige hændelser. Endvidere vurderes det, at rockergrupperingernes klubhuse vil kunne udgøre et mål for yderligere angreb i konflikten. 

- Vi vurderer, at risikoen for at der sker angreb på rockerklubhusene i det vestlige Danmark er lige så stor, som den er på Sjælland. Derfor har vi foretaget en tilsvarende indsats. Vi vægter sikkerheden for borgerne højt og med lukningen af rockerklubhusene, bliver det færre offentlige mål for angreb i konflikten. Folk skal ikke gå og frygte for deres liv og lemmer, bare fordi de opholder sig i nærheden af bestemte adresser, siger Brian Voss Olsen, leder af Særlig Efterforskning Vest i en pressemeddelelse. 

- Vi lukker rockerklubhuset for at forhindre angreb og skabe tryghed og sikkerhed for borgerne – især dem der bor, lever og kommer i området, siger politiinspektør Marianne Vestergaard-Lau.

Forbuddet er gældende fra den 10. november kl. 13 og indtil videre i 14 dage frem til den 24. november 2017. Hvis forbuddets overtrædes, kan det straffes med fængsel indtil to år.

- Vi har skærpet vores patruljering i området efter lukningen, tilføjer politiinspektør Marianne Vestergaard-Lau. 

Forbuddet gælder i foreløbig 14 dage.