Minna Johannesson er udpeget som ny leder af Teater Nordkraft.

Rolleskifte: Teater Nordkraft har fundet ny leder

Instruktøren Minna Johannesson skal fra 1. juni stå i spidsen for Teater Nordkraft.

På en dag, hvor Kunsten i Aalborg kunne præsentere en ny direktør, offentliggjorde en af byens andre kulturinstitutioner, Teater Nordkraft, navnet på deres nye teaterleder.

Og valget er faldet på instruktør Minna Johannesson, som fra 1. juni i år skal stå i spidsen for teatret.

- Det er med stor glæde, at jeg kan meddele, at vi har ansat Minna Johannesson som ny teaterleder på Teater Nordkraft. Med Minna får vi en leder med store kunstneriske ambitioner, erfaringer og kompetencer. Det vil give forestillinger i fremtiden, som vi kun kan glæde os til at se – igen og igen, siger bestyrelsesformand for Teater Nordkraft, Johannes Andersen.

Står bag anmelderroste forestillinger

Minna Johannesson er kendt af Teater Nordkrafts publikum som instruktør af den Reumert-vindende ungdomsforestilling ”Dig og Mig ved Daggry”, samt af forestillingen om Jomfru Ane Gade ”150 Meter til i morgen”.

Teater Nordkraft er et helt specielt sted for mig.

Minna Johannesson, ny teaterleder, Teater Nordkraft

Hun har instrueret prisvindende og anmelderroste forestillinger over hele Skandinavien, men har boet fast i Aalborg med mand og barn siden 2011.

- Teater Nordkraft er et helt specielt sted for mig. Her føler jeg mig hjemme, og jeg har en stor tro på huset og dets kunstneriske potentiale. Vi skal arbejde videre som et ensembleteater og bygge et medrivende og legesygt repertoire op, som nordjyderne både vil genkende sig i og overraskes af. Det bliver lidenskabelig og generøs teater, som forhåbentlig flytter grænser - i mennesker og for hvad scenekunst kan være, siger Minna Johannesson.

Nuværende teaterchef Jakob Tekla Jørgensen stopper først 30. juni, så der er rig mulighed for overlevering.

Læs også Teater Nordkrafts chef siger op efter 10 år: - Jeg vil sikkert blive husket som teaterchefen, der var nøgen på scenen