Kronprinsesse Mary afløser Kronprins Frederik ved 2019-udgaven af Royal Run. Foto: Lars Horn (pressefoto)

Royal Run rykker ind midt i Aalborg

Der er er udsigt til rekorddeltagelse, når startskuddet går til Royal Run 2019 foran Jens Bangs Stenhus.

Royal Run flytter væk fra havnefronten og ind i midtbyen, når Kronprins Frederiks store motionsløb vender tilbage til Aalborg anden pinsedag, mandag 10. juni.

Da det royale løb blev afholdt første gang sidste år i anledningen af kronprinsens 50-års fødselsdag, var der start og mål ved Utzon Centret på havnefronten, ligesom løbsruten var forlagt til området langs fjorden. I år rykker løbet ind i Aalborg City, afslører Jørgen Hein, der som formand for Aalborg Atletik og Motion deltager i planlægningen.

- Det bliver årets fest i Aalborg. Kronprinsesse Mary kommer og løber med, så det bliver en folkefest, siger Jørgen Hein, der er formand for Aalborg Atletik og Motion. 

Startområdet kommer til at ligge i Østerågade foran Jens Bangs Stenhus, mens opløbsstrækningen bliver på Nytorv foran Salling. Resten af løberuten er endnu ikke endeligt godkendt.

- Vi har en fantastisk midtby, og derfor har vi valgt at starte midt i centrum, hvor der bliver en fest med titusindvis af mennesker, siger Jørgen Hein. 

Det forventes først at blive i foråret, at arrangørerne kan afsløre, hvor løbeskoene helt præcist skal kridtes, når Kronprinsesse Mary kommer til byen for at støtte op om sin mands løb og kaste glans over begivenheden. Kronprinsessen tager løbeskoene med og har planer om at løbe med på turen gennem Aalborgs gader.

Allerede 6.000 tilmeldte

Allerede nu står det klart, at tusindvis af andre har præcis de samme planer som Mary. Interessen for at få plads i startfeltet er massiv i år oven på sidste års folkelige motionsfest. Allerede her et par uger inde i tilmeldingsperioden nærmer antallet af tilmeldte sig 6.000 til ruterne i Aalborg, hvor det er muligt at løbe en mile (1.600 meter) samt fem og 10 kilometer.

Sidste år på samme tidspunkt var antallet af tilmeldte 2.500. Der er med andre ord udsigt til deltagerrekord i 2019-dgaven af Royal Run i Aalborg. Sidste år deltog i alt godt 9.000 i på løbe- og gå-ruterne i Aalborg.

Aalborg bliver en af tre byer på Kronprins Frederiks Royal Run kort i år. Aarhus og København er de to andre byer, og som i andre gode, danske familier, så fordeler mand og kone pligterne lidt imellem sig. Mens Kronprinsen selv deltager i Aarhus og København, er det altså Kronprinsesse Mary, der repræsenterer familien i Aalborg.