Så er den gal igen: Katte efterladt i sommerlandet

Sommertiden er traditionelt tid for at efterlade killinger, og i år synes ikke at være nogen undtagelse, lyder meldingen fra dyreværnsforening.

Sult, dehydrering og i værste tilfælde en pinefuld død. Sådan er sommerferien for mange efterladte nordjyske katte. Og selv om der hver eneste sommer er fokus på mishandling og vanrøgt af kæledyr, så er sommeren 2019 langt fra forskånet for efterladte dyr.

- Den her er fundet ude i Hou i et sommerhusområde, hvor den var efterladt, fortæller Bettina Hvass og fremviser en ung hunkat. Og det er langt fra den eneste kat, som Bettina Hvass fra dyreværnsforeningen Alle Dyrs Ret i Ulsted har fået ind de seneste uger.

- Hun kom ind i går ude fra Mors af, siger Bettina Hvass og kæler for en tynd højgravid hunkat.

Hos Alle Dyrs Ret i Ulsted er der lige nu så mange efterladte katte, at Bettina Hvass har måtte tage badeværelset i brug. Her bor der fire kattekillinger, som er fundet bag nogle paller ved en butik i Frederikshavn. Killingerne er omkring 14 dage gamle. Deres mor er død. Hun måtte aflives, fordi hun var for svag til at komme sig.

- Det er sørgeligt, at vi har et Danmark, der er sådan, at man bare smider ud, som om det var en skraldepose eller en telefon, siger Bettina Hvass til TV2 Nord.

I denne sommertid er Bettinna Hvass ude og hente efterladte kæledyr næsten hver dag. Kun enkelte gange, er det lykkedes hende at komme i kontakt med ejerne.

- De magtede det ikke. De var gået ned. De havde ikke penge til det, og de havde mistet arbejdet, og det har jeg forståelse for. Alle kan gå ned eller komme i økonomiske problemer, men for pokker så gå dog til en dyreværnsforening eller internat og sig det, som det er, påpeger Bettina Hvass.

Der findes ingen tal på, hvor mange kæledyr, der bliver efterladt til deres egen skæbne i løbet af sommeren. Bettina Hvass har derfor kun en opfordring til nordjyder, der vil af med deres kæledyr.

- Sørg for at komme af med dem på en ordentlig og ansvarlig måde. Lad nu være med at sætte dem ud, når de er syge og dårlige, og så dør de af sult, slutter Bettina Hvass.

Dyrernes Beskyttelse opfordrer på deres hjemmeside til, at man ringer til Dyrenes Vagtcentral på telefon 1812, hvis man er ved at miste grebet om sine dyr, eller har kendskab til misrøgt.

 

Seneste nyt

fra Nordjylland