Foto: VisitAalborg

Sæsonen er startet: Nu kommer krydstogtgæsterne

Onsdag er første dag i krydstogtsæsonen i Aalborg. 21 skibe forventes at lægge til, og derfor har man uddannet nye guider til at vise dem rundt.

Onsdag starter cruisesæsonen i Aalborg. Årets sæson består af 21 anløb af krydstogtskive, og flere end 18.000 gæster, der vil besøge Aalborg i den kommende tid. Det skriver VisitAalborg i en pressemeddelelse.

- Aalborg har formået at sætte byen og Nordjylland på Cruise-verdenskortet og oplever en fortsat vækst i anløb, både i antallet af skibe men også mængden af gæster stiger stødt, fortæller Lars Bech VisitAalborg.

Den stigende interesse i Aalborg som krydstogtdestination er grunden til, at VisitAalborg har uddannet såkaldte Cruiseguider, som tager gæsterne med på de udflugter i Aalborg og Nordjylland, som gæsterne tilbydes at kunne købe billetter til.

Uddannelsen af Aalborgs Cruiseguider tager derfor udgangspunkt i at få trænet og udviklet cruiseguidernes evne til at kunne fortælle en god historie samtidig med, at der lægges vægt på en god, selvsikker og behagelig udstråling.

36 af årets kursister bestod den afsluttende eksamen den 2. april og kan nu kalde sig autoriserede Aalborg Cruiseguider.

Så nu hvor foråret står får døren, og eksamen er velgennemført, har Cruiseguiderne det på samme måde som køerne der venter på at komme på marken for første gang.

Allerede onsdag ankommer engelske Marco Polo fra Cruise & Maritime Voyage med 650 engelske gæster. Desværre stikker skibet så meget i dybden, at hun ikke kan lægge til ved honnørkajen, men i stedet må gå ind ved stykgodskajen ved siden af Tunnelbassinet godt 1000 meter længere mod øst. Til gengæld stiller Aalborg gratis shuttlebusser til rådighed for gæsterne, og der køres i pendulfart fra kajen til Nytorv i hele den tid Marco Polo lægger til fra kl. 09.30 til 15.30 .

Kristi Himmelfartsdag gælder det så dette års første besøg af Viking Star, der med 928 amerikanske gæster ombord er klar til at opleve Aalborg fra Honnørkajen.