SafeHouse kommer med bøn for at overleve: - Vi har ikke huslejen til februar
Foto: Per Frank Paulsen / TV2 Nord
Den frivillige forening SafeHouse er truet på økonomien, og det betyder, at man snart kan stå overfor en lukning.
- Som det ser ud nu, så har vi ikke til huslejen i februar, konstaterer Rasmus Trenskow og Martin Bossen, der begge sidder i bestyrelsen for SafeHouse.
Den frivillige forening er nemlig truet på økonomien, og det betyder, at man snart kan stå overfor en lukning, hvis ikke der bliver kastet nogle penge deres retning. Særligt Aalborg Kommune og Gadeforeningen vil kunne gøre en betydelig forskel for overlevelsen.
- Vi har brug for, at man stopper den her 'blå stue mentalitet', hvor man kun vil støtte os, hvis andre også støtter os. Kan vi få de penge, som vi har fået lovet af kommunen og andre, så kan det give os noget ro, i stedet for at vi lever fra hånd til mund som nu, fortæller Martin Bossen.
Penge fra kommunen men....
I Aalborg Kommunes Budget for 2024 er der afsat 400.000 kroner til SafeHouse. Dog er pengene betinget af, at Restauratørforeningen afgiver et tilsagn om også at støtte med mere end et symbolsk beløb - men det er umiddelbart ikke i foreningens interesse.
- Det kommer nok ikke på tale. Vi repræsenterer kun et enkelt medlem i Jomfru Ane Gade. Så hvis det er et Jomfru Ane Gade projekt, så er det Jomfru Ane Gade, der skal finansiere det, lyder det fra Henrik Foget Jensen, der er formand for Aalborg Restauratørforening.
Kommunen skriver desuden i budgetforliget, at man har været i kontakt med Region Nordjylland, som betinget af politisk godkendelse vil deltage med et beløb årligt i 3 år.
- Vores bøn er jo til resten af de partnere, at de får sat sig ned og får snakket om, hvordan, hvor meget og hvornår de vil støtte os, så vi kan begynde at få nogle af pengene fra kommunen, forklarer Rasmus Trenskow.
Kan være nødt til at flytte lokaler
Safe House er en frivillig forening, men der er stadig udgifter til husleje og andre fornødenheder. Safe House opstod kort efter de tragiske sager fra februar 2022, hvor Mia Skadhauge Stevn og Oliver Ibæk Lund mistede livet.
Formålet med Safe House er at øge trygheden for de unge, mens de befinder sig i midtbyen. Og det har siden starten haft sin placering i midten af Jomfru Ane Gade. Dog er placeringen truet. Det fortalte TV2 Nord i sidste uge.
For når sponsoraterne skal findes, føler mange virksomheder nemlig ifølge bestyrelsen, at man støtter drukkulturen, hvis man støtter SafeHouse, mens man ligger i Jomfru Ane Gade.
- Vi ligger her for at vi kan yde den bedste service, hvilket vi ikke føler, at vi kan på den anden side af vejen. Vi er bange for, at folk ikke vil komme til os, hvis de skal over den trafikerede vej. Det giver en tryghed for dem, der kommer hos os, at vi ligger, hvor vi gør, siger Martin Bossen.
- Vi vil gerne blive i de eksisterende lokaler, hvis det er muligt. Vi vil gerne ud og snakke med mulige sponsorer om, hvorfor vi ligger, hvor vi gør, for der er nogle fordele ved vores lokation. Om vi ligger her eller ej, så vil de unge stadig drikke, bakker Rasmus Treskow op.
Bestyrelsen håber, at de nordjyske virksomheder vil være med til at bakke op om SafeHouse, så man fortsat kan være med til at hjælpe de unge i nattelivet.
Du kan se hele indslaget om lukningstruede SafeHouse herunder: