LIGE NU:

Salling Rooftop i Aalborg vinder arkitekturpris

Mandag aften blev der afholdt Arkitekturens Dag i Aalborg. Prisen for det mest utraditionelle byrum gik i år til Salling Rooftop.

For lidt over et år siden kunne Salling åbne for deres helt nye tagterrasse på toppen af deres bygning inde midt i Aalborg.

Over en halv million gæster har besøgt tagterrassen med udsigt ud over hele Aalborg. Mandag aften blev Salling Rooftop præmieret af Aalborg Kommune:

- Med Rooftop har Salling Group fulgt op på succesen fra Aarhus. Tendensen med at bygge tagterrasser giver byerne nye mødesteder. Sallings flotte tilbygning er offentlig tilgængelig, og varehuset giver dermed noget tilbage til byen. Tilbygningen er udført i gedigne materialer – overvejende træ med sans for detaljerne. Der er sørget for opholdsmuligheder for alle vejrtyper. Desuden giver terrassen med den centrale beliggenhed en mulighed for, at offentligheden kan nyde Middelalderbyen med de mange røde tage til den ene side, og den moderne havnefront til den anden, lyder det i motivationen for præmieringen.

Sidste år modtog Salling Rooftop i Aarhus Aarhus Kommunes Arkitekturpris, og derfor var det en meget glad direktør, der for andet år i træk kunne modtage en arkitekturpris.

- Både nordjyder og turister fra ind- og udland har taget rigtig flot imod Salling Rooftop, og vi er meget stolte over, at vi har kunnet give byens borgere et anderledes byrum. Det er en stor hæder, som Rooftop nu har fået, og vi håber, at endnu flere får lyst til at lægge vejen forbi, siger Sallings direktør Marianne Bedsted.