LIGE NU:

Se bane-forvandlingen på Aalborg Stadion: Seks ugers arbejde på 2,5 minut

De seneste seks uger har Aalborg Kommune arbejdet på en ny hybridbane på Aalborg Stadion. Se hele forvandlingsprocessen kogt ned til 2,5 minut i artiklen her.

Når AaB’s superligamandskab tager hul på den kommende sæson, skal de spille på et nyt underlag på Aalborg Portland Park. Aalborg Kommune, der har vedligeholdelsespligten på Aalborg Stadion, har de seneste seks uger arbejdet på at etablere en ny såkaldt hybridbane – og arbejdet er nu endelig færdigt.

I alle seks uger har TV2 Nord haft et kamera til at følge processen. Kameraet har taget et billede hvert 30. sekund, og de billeder er nu sat sammen til en video, der viser hybridbanens tilblivelse fra begyndelse til slutning.

- Med den her hybridløsning er vi sikre på, at vi er på rette vej i Aalborg. Jeg vil ikke sige, at vi kan love superligaklubberne grønt græs i Aalborg hele tiden, men det er meget tæt på, forklarer driftsplanlægger i By- og Landskabsforvaltningen i Aalborg Kommune, Erik Johnsen. 

AaB-spillerne fik tirsdag mulighed for at træne på det nye græstæppe i en halv times tid, men faktisk er det Danmarks U21-landshold, der får fornøjelsen af første kamp på hybridbanen. Fredag aften møder de Ukraine på Aalborg Stadion.

Se et indslag om blandt andet selve sy-processen herunder:

 

Fem procent plastikstrå

Det nye græstæppe består af såkaldt hybridgræs, hvor plastikstrå bliver syet ned i naturgræs for at gøre banen mere slidstærk. Dermed består banen nu af cirka fem procent plastikstrå – svarende til cirka 20.000 kilometer plastikstrå, hvis hvert strå hang sammen.

- Hvert strå går 18 centimeter ned og efterlader to centimeter oppe. Græsrødderne kan så få fat i plastikstråene, samtidig med at vandet kan dræne ned igennem. Det gør, at vi får en bane som er virkelig godt iltet, og samtidig er den væsentligt forstærket i forhold til en regulær naturgræsbane, fortæller Mads Lauritzen fra Evergreen Sport Powered by SIS Grass, som har stået for at sy plastikstrå ned i banen.

Særligt de kolde måneder med meget nedbør kan normalt være hård for en fodboldbane, men med det nye grønne tæppe håber Aalborg Kommune på, at AaB får en hjemmebane, der er mere robust hele året rundt.