Se billederne: Nye tvillinge elg-kalve født i Lille Vildmose

Der er en god mulighed for at kunne se de to nye elge, hvis man besøger Lille Vildmose ifølge direktøren.

Fredag fangede en af lille vildmoses fotografer to helt nyfødte elg-kalve, der var i gang med at gå sine første skridt. 

Og ikke nok med at der er kommet to små nye til, så er de to kalve endda tvillinger, hvilket hører sjældenheden til. 

- Vi vidste, at der var kalve på vej på grund af sidste års brunst, hvor tyrene gik sammen med køerne, men vi har ikke oberserveret, hvor mange der vil komme, eller om det er tvillinger eller ej, forklarer Jakob Konnerup, der er biolog og direktør for Lille Vildmose Centret. 

- Det er ikke første gang, der kommer tvillinger, det har der været før. Men det er lidt specielt, fordi en ko normalt kun får en kalv, forklarer han.

Har det godt

At der netop er kommet tvillinger er til stor glæde for direktøren, der altid ser frem til, at der kommer nye små. Der er nemlig ikke kotume for, at man tjekker til kalvene eller elgene generelt, medmindre det er strengt nødvendigt.   

- Vi må tolke, at de har det godt, når de overhovedet får kalve - og så endda to. Det betyder, at de har gode betingelser med skjul, fred og ro og mad, fortæller Jakob Konnerup. 

De to nye kalve forventes også blot at være to af flere, der kommer til i mosen i år. 

- Vi krydser fingre for, at vi kan få mellem fire og seks kalve. Efter der er kommet tvillinger, går vi nok lidt ambitiøst efter de seks, fortæller direktøren. 

Der er omkring 22 elge i Lille Vildmose baseret på en overflyvning over mosen med en drone med varmesøgende kamera. De går alle frit ude sammen med mange andre slags dyr på et området på 21.000 hektar.   

Se billederne af de to kalve herunder:

Gode chancer for at se dem

Sidder man og ser billederne af de små kalve og tænker, at man gerne vil se dem i virkeligheden, så er der faktisk en god mulighed for det, ifølge Jakob Konnerup. 

- Der er gode chancer for at se elgene. De er blevet set mere og mere ved hegnsvej med kalvene. Derudover har der den sidste uges tid været to unge tyre, som har leget i birkesøen, fortæller han.

- Det tyder på, at nogle af elgene søger mod vandet, hvilket er der, hvor de fleste af gæsterne kommer, så jeg vil sige, at der er gode chancer for at se dem, 

Samtidig understreger direktøren også, at elgene lige nu færdes på et offentligt tilgængeligt område, derfor må man altså som privatperson gerne køre eller gå rundt og se dem. 

- To af skovene er begrænset, men det offentlige område, må man gerne være året rundt på egen hånd. Er man dog i tvivl om, hvor man må færdes, så kan det være en god ide at køre til Vildmosecentret og hente et kort, hvor man kan se, hvor man kan køre eller gå rundt på egen hånd. 

- Ellers kan man også køre en guidede tur i mosen hver søndag, hvor man får en guide med i sin egen bil, som hjælper med at finde dyrene og fortæller om den.  

Lille Vildmosecentret har åbent alle dage og alle aktiviteter kan ses på deres hjemmeside.  Her har man blandt andet mulighed for at se en udstoppet elg-kalv eller en fuldvoksen udstoppet tyr, der vejer omkring 500 kilo. 


Seneste nyt

fra Nordjylland