LIGE NU:

Se de vilde billeder: Stor militærøvelse i Nordsøen

I denne uge har Flyvevåbnets jagerpiloter trænet missilfærdigheder i luften over Nordsøen. TV2 Nord var med på et Hercules-fly fra Flyvestation Aalborg, der hjalp til under øvelsen.

Tirsdag lettede et Hercules-fly fra Flyvestation Aalborg for at flyve ud over Nordsøen, hvor en større militærøvelse skulle finde sted. Det var jagerpiloterne i F16-flyene fra Skrydstrup, der skulle træne deres missilfærdigheder.

Seks besætningsmedlemmer på det aalborgensiske Hercules-fly skulle kaste flares ud, som jagerpiloterne kunne skyde efter med varmesøgende luft-til-luft-missiler.

Flares er små faldskærme med lyskugler, der brænder meget varmt, og de kan derfor bruges til at simulere et andet flys motor. Jagerpiloterne bruger dem til at træne deres færdigheder, så de er klar, hvis de på et tidspunkt kommer i kamp med andre fly.

- F16 bruger øvelsen til at øve deres afskydning af missiler, så de ved, hvordan de skal reagere i en live-situation, hvor de virkelig skal skyde dem af, og hvad de kan forvente, inden de trykker på aftrækkeren, fortæller TEC, der er kaptajn ombord på Hercules-flyet.

F16 tæt på

Selvom øvelsen primært skal træne færdighederne hos F16-mandskabet, så får besætningen på Hercules-flyet også mulighed for at træne deres kast med flares fra flyet. Det kan være gavnligt, når de skal i luften for at lede efter folk, der for eksempel er forsvundet til søs.

- Vi bruger flares i forbindelse med search and rescue, hvor vi om natten kan smide flere ud i stor højde, og så kan de oplyse havet under os for at se, om der ligger nogle nødstedte, som vi så finder på den måde, siger kaptajnen på Hercules.

Undervejs i flyvningen blev både sidedøren og bagenden af Hercules-flyet åbnet, og det gav mulighed for at se F16-flyene helt tæt på. Efter missiltræningen fik de også mulighed for at øve formationer.

- Det er nogle super arbejdsdage. Det er rigtig sjovt at arbejde sammen med F16, og vi plejer altid at få lidt spas ud af det med formationsflyvninger, fortæller TEC.

Herunder kan du se video af F16-flyene.

 
Tog

play Udspil: Slut med direkte tog mellem Frederikshavn og København

40_percent

play Baggårds-underholdning skaber fællesskab

vantage hanstholm havn

Ny fast forbindelse fra Færøerne putter Hanstholm på landkortet: - Det er en ny epoke

den russiske spion webdok teaser

Grøn forskning for milliarder kan være stjålet: Her er historien om den russiske spion i Aalborg

Tog

play Udspil: Slut med direkte tog mellem Frederikshavn og København

40_percent

play Baggårds-underholdning skaber fællesskab

vantage hanstholm havn

Ny fast forbindelse fra Færøerne putter Hanstholm på landkortet: - Det er en ny epoke

Til forsiden

Til forsiden