Foto: Lasse Dieckmann

Semifinalen er sikret: Aalborg Håndbold storsejrer over Sønderjyske

Aalborg Håndbold vandt søndag eftermiddag over SønderjyskE og er dermed sikker på en plads i DM-semifinalerne.

Det havde misset i to kampe forinden -muligheden for at sikre sig en af de eftertragtede semifinalepladser i kampen om DM-guldet, men søndag eftermiddag lykkedes det endelig for Aalborg Håndbold. 

Det var Sønderjyske, der måtte afgive de to point til de rød- og hvidblusede nordjyder, der dominerede kampen fra første fløjt. 

- Det er altafgørende for vores selvforståelse. Vi vidste jo godt, at vi havde gode forudsætninger for at komme med i den her semifinale, men vi har haft svært ved at lukke tingene. Men i den her kulisse og den energi vi lægger i det, så glæder det mig, at vi lukker det nu her, fortæller cheftræner for Aalborg Håndbold, Stefan Madsen. 

Overbevisende forsvarsspil og en skarp kontrafase betød, at Aalborg Håndbold fik rigtig god gang i målscoringen, og de kunne dermed gå til pause foran 19-14. 

Efter pausen fortsatte Aalborg Håndbold med at kontrollere kampen, og man behøvede ikke blive til sidste fløjt for at vide, at Aalborg Håndbold nok skulle løbe med sejren. 

00:36 Luk video

Til slut var det kun et spørgsmål om sejerens størrelse, og de 4.119 tilskuere i Gigantium kunne sammen med spillerne juble over en sejr på 33-23. 

- Det betyder selvfølgelig, at vi har mulighed for at spare lidt på ressourcerne, men vi er også inde i en fase, hvor vi skal holde flow i tingene, så der bliver en balance, fortæller Stefan Madsen. 

Udover at Aalborg Håndbold nu er sikre på en plads i semifinalerne, så overhaler de også Skjern på puljens førsteplads, da Skjern tabte deres opgør til TTH Holstebro. 

Næste gang Aalborg Håndbold skal i kamp, er det netop mod TTH Holstebro. Den kamp spilles onsdag den 15. maj i Gigantium. 

Læs også Ryggen mod muren: Hobro har det ene ben i 1. division efter nederlag