LIGE NU:

Sidste skoledag blomstrer på ny på Gug Skole

På Gug Skole syd for Aalborg har de fredag måtte tænke nyt for at få fejret sidste skoledag. Eleverne mødte op i farvestrålende tøj, så de kunne danne et imponerende mønster.

Der er t-shirts at se i alle regnbuens farver på Gug Skole fredag.

Røde, gule, grønne, blå og hvide trøjer skal være med til at danne ramme om skolens fejring af sidste skoledag, som på grund af coronapandemien ser noget anderledes ud, end de er vant til på skolen.

quote Det er lidt anderledes, end det plejer.

- Johanne Tørholm, 4.B, Gug Skole.

Normalt holder skolen sidste skoledag i deres gård, hvor de sidder tæt sammen, men i år har de rykket sang og godt humør ud på boldbanen for at kunne holde sikker afstand.

- Det er lidt anderledes, end det plejer, men vi synger stadig sammen, siger Johanne Tørholm fra 4.B på Gug Skole.

I deres farvestrålende tøj skal eleverne årgangsvis gå ind på boldbanen, så ingen årgange bliver blandet sammen. Præcis som det har været i deres hverdag på skolen, siden de kom tilbage efter coronapausen.

- Nu har vi været på afstand på rigtig mange måder de sidste mange måneder, og er det bare super fedt, at vi kan slutte af her og have en følelse af, at vi er en del af et større fællesskab, siger skoleleder på Gug Skole, Rikke Zimmer.

Markering af et nyt skoleår

Når eleverne kommer ud på boldbanen, skal de sætte sig de afmærkede områder, hvor hvide prikker viser dem, hvor de må sidde, så alle holder to meters afstand. I de afmærkede områder sidder eleverne i den samme farve tøj. På den måde ligner den formation, de danner, en blomst, når man ser på det fra luften.

- Det er hyggeligt, at vi stadig kan holde sådan noget her, siger Johanne Tørholm.

Markeringen med den store blomst på boldbanen er markeringen af et mærkeligt skoleår med mindre undervisning end normalt, der slutter og et nyt friskt år, der begynder.

- Det er klart, at der er nogle fag, som eleverne ikke har haft i noget tid nu, så de fag skal vi selvfølgelig have boostet lidt. Omvendt tænker jeg også, at der er en hel del, de har lært, som de måske ikke ville have lært, hvis de havde været i klassisk skole, men jeg er fuld af fortrøstning, siger Rikke Zimmer.

Selvom der fredag er mange store smil og høj sang på Gug Skole i dag, så bliver det alligevel godt, når alt kommer tilbage til det almindelige igen.

Hvis du selv skulle vælge næste år. Skulle det så være, som I plejer eller ligesom i år?

- Som vi plejer, svarer Johanne Tørholm.

Gug Skole har ikke besluttet endnu, om de vil forsøge at gentage fredagens arrangement næste år.

VIDEO: På Gug Skole har de i år måtte finde nye måder at fejre sidste skoledag. Normalt plejer de at være tæt samlet på et lille areal, men i år er de rykket til større arealer - og med det en speciel markering.
dronningesti

Vej til nationalpark var for ujævn til majestæten: Nu er der lavet en dronningesti

20200725-131150-L-1920x1280we

play Skagen er på nippet af sognelukning – men nu bremses smittestigningen

pix (002)

play Klovnen Migu gjorde Inger Maries fødselsdag helt speciel

DM Golf - Foto: Flemming Sørensen

play DM i golf: Nordjyde tog førstepladsen på hjemmebane

dronningesti

Vej til nationalpark var for ujævn til majestæten: Nu er der lavet en dronningesti

20200725-131150-L-1920x1280we

play Skagen er på nippet af sognelukning – men nu bremses smittestigningen

pix (002)

play Klovnen Migu gjorde Inger Maries fødselsdag helt speciel

Til forsiden

Til forsiden